Byens bedste udsigtsgrund til Texaco Marine.

Byens bedste udsigtsgrund til Texaco Marine.

Texaco Marine holder snart flyttedag i Hvide Sande, fra adressen Toldbodgade 10 i Hvide Sande og om til vel nok èn af de, til indsejlingen Hvide Sande Havn, bedst beliggende grunde.
Depotet kommer til at ligge på hjørnet af Industrikajen og fabriksvej ved nordre kaj, helt ned til vandet, hvor der kan blive en enestående udsigt ud over hele havneområdet og over indsejlingen.

Men det får brødrene Bachs, Peter og Henrik nok ikke tid til selv at nyde, da de i deres bunker-fartøj Kirsten flittigt skal sejle rundt til de ”mere end hurtigtforbrugende” kuttere og trawlere med den dyre og eftertragtede dieselolie.

Hydro / Texaco havnens oliedepot, har så længe man næsten kan huske tilbage, ligget overfor Hvide Sande`s redningsbåd Emile Robin. Den tid er nu forbi og depotet rykker længere mod NordVest i Havnen.

Et stort og meget blåt skilt forkynder nu, at der på den gamle olie grund, med Blå Tårn som genbo, opføres ny forretningsejendom og at der allerede nu kan udlejes erhvervslejemål.

Seasight Handling løfter kæmpe olietank på 100.000 liter.

Hvide Sande Murerforretning Aps har i den sidste tid haft travlt med at gøre den nye grund klar til Texaco`s nye 100 kubikmeter tank. Et projekt der næsten på minutters nøjagtighed klappede som det skulle onsdag formiddag klokken 10.00.

Allerede et kvarter før tid, rullede det polske transport firma Dampol Krukowski ind på pladsen med tanken, som er produceret og derefter fragtet på sættevogn fra Polen. Som aftalt blev Seasight Handling ringet op og kranfører Karl Madsen sprang i mobilkranen og rullede ligeledes ind på pladsen til aftalt tid.

Ca. en time senere rullede det polske transport firma ud igen fra pladsen og Karl Madsen fra Seasight Handling kunne sammen med Hvide Sande Murerforretning, sætte tanken på jorden og gøre klar til senere på ugen at sætte tanken endeligt op på soklen. Man mangler nu blot at lægge rørledningen helt ned til kajkanten ved ”brisling” kajen, hvorfra oliebåden Kirsten skal forsyne skibene i Hvide Sande Havn.

FiskerForum.com