Bundventil årsag til vandindtrængning i garnbåd

Bundventil årsag til vandindtrængning i garnbåd

Den helt store redningsstation blev mandag aften sat i værk, da der indløb en nødmelding gennem FRC Forsvarets Operationscenter-Redningscentral, om en garnbåd med to om bord, var i vanskeligheder ca. 14 sømil vest for Hanstholm.

Stationsleder Morten Olsen fra Hanstholm Redningsstation siger til FiskerForum, at man straks sendte to redningsfartøjer afsted. Samtidig afgik der en helikopter fra Aalborg med kurs Hanstholm.

Defekt bundventil havde skudt keglen ud

Redningshelikopteren ankom først til havaristen H 77 Lady Fox fra Gilleleje, som var begyndt at tage vand ind, ved en defekt bundventil og som derfor fik hejst en ekstra lænsepumpe ned, så båden kunne blive tømt for vand og dermed holde sig flydende. Kort efter ankom den lille hurtigtgående redningsbåd LRB 22, som også hjalp med yderligere en pumpe.

Morten Olsen resumerer fra hændelsesforløbet med, at godt en time og tyve minutter senere ankom CB Claudi til positionen og fik smidt en slæbetrosse over til garnbåden fra Gilleleje. Hvorefter den blev bugseret til Hanstholm Havn, med de to heldige fiskere, der heldigvis ikke var kommet noget til under den dramatiske vandindtrængning i båden.

H77 Lady Fox ligger nu på bedding i Hanstholm og får tjekket hovedmotoren samt skiftet en generator, hvorefter den igen skulle være klar til fiskeriet.

Redningsstationen melder om en yderst rolig sommer

Stationslederen fra Hanstholm fortæller videre til FiskerForum, at der har været meget få assistancer henover sommeren og det er kun her omkring efteråret, at der har været nogle enkelte sager, og de fleste har drejet sig om surfere, som var kommet for langt til havs og som lige skulle have en hjælpende hånd til land.

Ellers har alt været forholdsvis roligt, slutter stationslederen.