Bundgarnsfiskerens fiskeudsalg ved Kalvø

Bundgarnsfiskerens fiskeudsalg ved Kalvø

Udsigten til havfriske fisk fra bundgarnsfisker Jens Granlunds nye røgeri og fiskeudsalg »Kalvø Fisk« på Sønderballevej 6 i RødeKro, har allerede fået flere sønderjyder til at lægge vejen forbi udsalget.

Den nyfangede fisk har kort vej ind til fisker Jens Granlunds lille hyggelige landingsplads på fiskerlejet ved Kalvø, hvor fisken hurtigt bliver kørt til Fiskeriudsalget på Sønderballevej, hvor den bliver fileteret og lagt på køl eller i fryseren til videresalg til de lokale kunder.

Handler fisk på en ny måde

Selvafhenterfisk, er et helt nyt begreb indenfor fiskesalget, hvor fiskeren bringer sine fangster helt frem til kunderne, som således slipper for en måske længere køretur til havnen, for at erhverve sig de friske og velsmagende fisk.

De friske fisk vil fortsæt kunne købes fordelagtigt i »selvafhenterbutikken«, selvom der i røgeriet og butikken er betjening på nogle gange om ugen, Her kan man få fiskerens egne råd og sikre vejledning om den lokalt fanget fisk og information om de forskellige røgvare, som butikken også tilbyder. Det hele i et varieret sortiment af forskellige lokale fiskearter.

De lokaltfanget fisk ud for Kalvø er selvfølgelidt afhængig af årstiden:

  • Skrubber og rødspætter fanges hele året rundt
  • Ål fanges fortrinsvis mellem marts og december
  • sild fanges i foråret marts og april og igen til efteråret mellem september og december
  • Ørred fanges fra august til december
  • torsk fanges i vinterhalvåret september til februar

FiskerForum.dk