Brexit-farcen fortsætter – afstemning udskudt

Brexit-farcen fortsætter – afstemning udskudt

Det tragikomiske drama om Storbritanniens Exit fra det Europæiske fællesskab, har nu nået nye højder, da Prierminister Theresa May, trods klare forsikringer om det modsatte, alligevel udskød Brexit-afstemningen i Underhuset. Formentligt pga. frygten for et større nederlag.

Flere medier er da også enige om, at mange nu vil forsøge at udnytte May´s, krise og som nu fra flere sider kaldes for den britiske premierministerens største ydmygelse til dato.

Resultatet bliver formentligt og højst sandsynligt, at briterne forlader EU uden en aftale. Det kan måske også ende med at briterne skal til stemmeurnerne igen, for at stemme om Brexit.

Med udskydelsen af Brexit-afstemningen i Underhuset, ønsker May at tale med EU igen. Men EU mener ikke der er mere at snakke om. En fastlåst situation.

For Danmark betyder det på den korte bane, at ca. 60.000 jobs kommer i fare, specielt i fødevarebranchen, hvor flere medier henviser til Den Internationale Valutafond, IMF, og Copenhagen Economics, der alle har regnet på effekten af et hårdt Brexit og hvilken økonomisk påvirkning det vil få for Danmark. Det vil på lagt sigt reducere Danmarks bruttonationalprodukt med cirka 1 procent, svarende til, målt i 2018-priser, omkring 4.300 kroner for hver dansker i 2030.

I fiskeriet holder vi vejret lidt endnu, mens Theresa May endnu engang forsøger et møde med EU lederne, for at rede resterne af hendes »Bløde Brexit-plan«.

Kilde: BBC og JP FiskerForum.dk