Bogen om Rahbek Fisk er nu udgivet
Et stykke fiskerihistorie om Rahbek Fisk A/S, som i mange år var med til at præge udviklingen i garnisonsbyen Fredericia.

Bogen om Rahbek Fisk er nu udgivet

Et stykke fiskerihistorie om Rahbek Fisk A/S, som i mange år var med til at præge udviklingen i garnisonsbyen Fredericia, og som på et tidspunkt var landets største producent af frosne fisk og færdigretter.

 

Historien om Rahbek Fisk er et internationalt fabrikseventyr, der meget velskrevet af Thomas Kvist i samarbejde med tidligere indehaver og direktør Lars Rahbek Hansen, handler om en betydelig arbejdsplads for rigtig mange kvinder, men også mange mænd, i Fredericia i perioden 1955 og til 2013. Hvor fabrikationen ved slutfløjtet havde 125 ansatte ved lukningen i april måned 2017, med A. Espersen som indehaver, som efterfølgende flyttede produktionen til virksomhedens afdeling i Polen.

 

Fredericia Avis var tilstede ved bogudgivelsen tirsdag den 13. august, samme dag som Rahbek Fisk A/S stifter Poul Rahbek Hansen kun være fyldt 100 år. Han døde i 2004 i en alder af 84 år og de tre sønner; Lars, Peter og Morten, har alle været beskæftiget i virksomheden.

 

Du kan læse mere om præsentationen af bogen Rahbek Fisk på Fredericia Avis her

 

Kort fortalt startede det hele i 1953, da Poul Rahbek Hansen flyttede fra København til Fredericia hvor han startede en produktion af dybfrosne fisk. To år senere overtog han det konkursramte Martin Nielsens Fiskeeksport, hvorfra fiskeeventyret rigtig tog fart og endte med i de næste knapt 60 år, at være én af byens førende virksomheder.

 

En forkortet udgave af fortællingen om næsten seks årtiers fiskerihistorie om Rahbekfisk A/S kan man læse om her ved Fredericias historie ved Erik F. Rønnebech.