Billund Aquaculture skal leverer smolt-anlæg i Norge
»Elvevoll Settefisk« skal fordoble sin dags-produktion, og har i den anledning engageret sig med Billund Aquacultur’s norske datterselskab, som proces-leverandør.

Billund Aquaculture skal leverer smolt-anlæg i Norge

»Elvevoll Settefisk« skal fordoble sin dags-produktion, og har i den anledning engageret sig med Billund Aquacultur’s norske datterselskab, som proces-leverandør.

 

Det er første gang selskabet skal tage recirkulering (RAS-teknologi] i brug, noget som daglig leder Sigmar Arnarsson er særdeles optimistisk omkring, da nyinvesteringen kan betyde en mere effektiv smolt-produktion, som han siger til IntraFish, »Det der sker her på »fødestuen« giver ringe i vandet hele vejen til slagtningen, både hvad angår volumen og kvalitet.«

 

»Elvevoll Settefisk« er en del af Arnøy Laks, med sin hel-integrerede værdikæde fra rogn til marked, så med udvidelsen af to nye RAS-afdelinger vil gennemsnitsvægten ved udsætningen kunne øges fra 100 til 200 gram, altså til det dobbelte. Dette giver koncernen betydeligt bedre forudsætninger for vækst og produktionstid i havet. Større smolt vil alt andet lige give kortere omløbshastighed i brugene og igen skabe plads for flere udsætninger af fisk.

 

Lykkelige fisk i RAS vandet
Man skal næsten selv se det, før man tror det, men fiskevelfærd er stærkt afhængig af omgivelserne, herunder vandkvaliteten, som med Billund Aquaculture er markedets bedste. Hvilet virksomheden selvfølgelig er stolte over og de deler gerne righoldigt ud af virksomhedens viden og erfaring med den afprøvede RAS-teknologi, overfor dem der ønsker at tage del i denne hurtigtvoksende industri, der har potientialet til at løse verdens øgede behov for protein-rige fødevare.

 

Mellem tirsdag den 20. august og fredag den 23. august 2019, finder du Billund Aquaculture på AQUA NOR i Trondheim. Verdens største Aquacultur-messe i branchen, hvor man ved den sidste messe havde et rekordstort antal besøgende på ca. 27.000 fra mere end 71 forskellige lande verden over, som kunne vælge mellem hele 600 forskellige udstillere.

 

Du finder Billund Aquaculture på stand D-340 i Trondheim Spektrum i Norge fra tirsdag den 20. august til og med fredag den 23. august 2019.