Barentshavet bliver koldere

Barentshavet bliver koldere

Med et koldere Barentshav, flytter fisken længere sydpå til lidt lunere vande.
De sidste fem til seks år er temperaturen ændret til det køligere og med havets naturlige strømninger er det i forandring hele tiden, fortæller Randi Ingvaldsen fra det Norske Havforskningsinstitut.

Ifølge instituttet vil temperaturene i havet stige på grund af den menneskeskabte opvarmning, på den lange bane.

Prognoserne på den lidt kortere bane, for de næste 10 år, spår dog at Barentshavet vil gå fra en af sine varmeste perioder til en noget koldere periode.

Det har store konsekvenser at temperaturen stiger, så vil fisken ikke længere være begrænset til et bestemt område. Det betyder dog ikke at fisken søger længere mod nord, men det betyder at fisken nu har mulighed for at svømme hen hvor den har mest lyst til at være i stedet.

Specielt torsk er i de senere år blevet observeret længere mod nord end nogensinde før og en af årsagerne til dette er den stigende havtemperatur, fortæller Ingvarldsen.

Til trods for disse dystre perspektiver, frygter regionsdirektør i fiskeridirektoratet Hermod Larsen, ikke for fiskeriet i Barentshavet. Han mener at den norske fiskerflåde er godt rustet til at imødekomme temperaturstigningerne.

Kilde: Havforskningsinstitutet
Fiskerforum.com