Børnene til gravide, der fik fisk to gange om ugen under graviditeten, udviklede sig bedre, både socialt og følelsesmæssigt sammenlignet med børnene til mødre, der ikke fik fisk.
Det skriver det norske Havforskningsinstitut efter en artikel offentliggjort i den berømte ernæringsjournal »The Journal of Nutrition.«
I alt 137 gravide kvinder deltog i »Mom’s food-undersøgelsen«, hvor den ene gruppe fik torsk til middag to gange om ugen i 16 uger under graviditeten, mens den anden gruppe fulgte deres sædvanlige diæt.
Børnene til gravide, der fik fisk to gange om ugen under graviditeten, udviklede sig bedre, både socialt og følelsesmæssigt sammenlignet med børnene til mødre, der ikke fik fisk, var konklusionen i undersøgelsen
Til det norske Havforskningsinstitut forklarer forsker og psykolog Ingrid Kvestad, »der er små forskelle, men vi ser, at der er en forskel, der kan indikere, at børnene til de mødre, der fik mere fisk under graviditeten, udviklede sig bedre socio-følelsesmæssigt, dvs. den sociale og følelsesmæssige udvikling af barnet.«
Instituttet skriver videre, at den sociale udvikling af sådanne små børn betyder for eksempel den evne, de har til at berolige sig selv, eller hvordan de kommunikerer med andre, såsom at smile eller lave lyde.
Sammen med HI-forsker Maria Wik Markhus og en række andre forskere ved HI og Universitetet i Bergen har Ingrid Kvestad undersøgt udviklingen af børn, da de var tre, seks og elleve måneder gamle. »Vi ser, at der er en lille forskel, men det er vigtigt at påpege, at alle børn stadig er inden for det normale interval for små børn i Norge,« siger den forsker og psykolog.
Du kan læse hele artiklen her på havforskningsinstituttets hjemmeside