En ny redningsstation under Dansk Søredningstjeneste bliver sat i drift for Limfjordens sejlere og forventes senest i fuld drift til sommer. Det glæder Mads Bendix, der det seneste år har kæmpet for at få en redningsstation til Struer, siger han til TV MidtVest.
»Så til sommer kommer der til at ligge en redningsstation i Struer, hvorfra nødstedte sejlere i den vestlige del af Limfjorden let og hurtigt kan få hjælp,« fortæller Mads Bendix og det glæder ham meget, for det har han arbejdet hårdt på et helt år nu, at sejlere og fiskere kan opnå den fornødne sikkerhed og tryghed i den vestlige del af Limfjorden, når de er på vandet.
Mads Bendix driver til dagligt »Sejlerbixen« i Struer. Han har sidste år, sammen med fire andre initiativtagere, taget kontakt til Dansk Søredningstjeneste, der i forvejen har 13 stationer liggende rundt i landet og spurgt indtil om det ikke var muligt at placerer en redningstjeneste på Struer Havn.
Dansk Søredningsselskab »DSRS« har drøftet det og valgt at oprette en station i Struer. For som Steen Wintlev formand for DSRS siger, »Det er et meget trafikeret område med mange turister, så der sker ting og sager heroppe,« og han forklarer videre, at det blev struer som DSRS valgte, fordi vi allerede har god dækning i Faaborg og hele Fyn rundt. Desuden dækker vi også Øresund. Limfjorden er et stort turistområde, så derfor synes vi også, det var et interessant område,« uddyber han.
Overfor tv stationen MidtVest siger formanden videre, at nu skal der samles frivillige, for når først redningsstationen er en realitet samt på plads og redningsbåden ligger klar i vandet, er det de frivillige kræfter, der skal stå for at drive stationen til dagligt.
De rykker ud, når sejlere har brug for hjælp. Og det er netop de frivillige kræfter Dansk Sørednings-selskab er på jagt efter i den kommende tid. Selvom flere allerede har meldt sig, kan stationen i Struer godt bruge flere. Kvalifikationerne skal de nok få, nå de først har været igennem DSRS kursusforløb.
»Pengene til båden og redningsdragterne har vi på plads,« forklarer Steen Wintlev og fortæller at Færchfonden har ydet et ikke ubetydeligt beløb til oprettelsen af redningsstationen i Struer.
Opgaverne som DSRS udfører konkurrere ikke med hverken Falck eller med statens redningsstationer, men understøtter istedet med de opgaver der eksempelvis drejer sig om, at man er løbet tør for brændstof eller lige mangler en hjælpende hånd. Det kunne også være i en situation, hvor en surfer skal have et lift til land eller et vildfarent badedyr der driver eller lignende. DSRS skal betragtes som en forebyggende søredning.
Det forventes at projektet falder på plads, så DSRS nye redningsbygning står klar til sommer, så det til den tid gerne skulle være lidt mere trygt at begive sig ud på Limfjorden, for både sejlere og lystfiskere m.m.