Amanda Seafoods ekspanderer på nyt opkøb

Amanda Seafoods ekspanderer på nyt opkøb

Den nordjyske Amanda Seafoods, der for få år siden kunne fejre sit 100 års jubilæum, har i alle årene leveret fisk med et smil. Dette smil er nu blevet endnu større og bredere, efter endnu et opkøb i branchen for fileterede ferske fisk.

Her kun godt en måned efter at Amanda Seafoods kunne annoncere købet af Knud Søndergaards Fiskeeksport, er den mindre Hanstholm virksomhed Famm Seafood nu også kommet til i den norskejet fiskerikoncerns portefølge. Famm Seafood vil skifte navn til Insula Hanstholm, fuldstændigt som Knud Søndergaards Fiskeeksport nu også fremover hedder Insula Hvide Sande.

Omkring overtagelsen siger Jesper Kold Sørensen fra Amanda Seafood til blandt andet Fødevarewatch, at der er mange måde at filetere en fisk på, og netop dette er den nordjyske filetfabrik styrke, med høj udnyttelse af fisken og med meget fine afskæringer. En kvalitet som Jesper Kold Sørensen ønsker videreført, med endnu flere ansatte i fremtiden i Hanstholm virksomheden.

Amanda Seafoods blev for knap to år siden opkøbt af den norske fiskerikoncern Insula, der siden har varslet opkøb i branchen der passer ind i Insula-visionen under mottoet »En bedre verden gennem kærlighed til fiskeretter«. Bag Insula AS i Norge står Kverva AS med 92 procent, der ledes af Gustav Witzøe, der måske er bedre kendt som manden bag det norske lakseopdræftsselskab Salmar.  

FiskerForum.dk