Affaldsmængden i vores farvande er dødbringende for fiskene

Affaldsmængden i vores farvande er dødbringende for fiskene

De seneste par dage, har man i flere nyhedsmedier kunne læse, at i år 2050 vil der være mere plastik-affald end fisk i havene. Det var konklusionen i en netop offentliggjort rapport fra The World Economic Forum, der omtaler problemet, med især plastik og mikroplast, kun vil stige og resultere i endnu større problemer end dem vi står med idag.

Mange vil måske mene, at udsagn som disse, med at affaldsmængden vil være større end mængden af fisk i verdenshavene om små 30 år, kun er en journalistisk overdrivelse, der bare skal være med til at fremme forståelsen for omfanget af problemet. Noget der skal være med til at fange folks opmærksomhed og gøre dem endnu mere nysgerrige på dette kæmpe problem i vores marine havmiljø.

Men nej, virkeligheden har allerede overhalet disse overdrivende udsagn. Vi har, i skrivende stund, problemet helt tæt inde på kroppen.

Syn for sagen i fiskers videooptagelse

Som f.eks. når fiskeskipper Max Christensen med kutteren K 148 jamik, fanger torsk til sine fiskeglade kunder, og chokeret må konstaterer, at det som folk i al »uskyldighed« har smidt i vandet, bliver spist af fiskene.

Er man i tvivl om hvorledes vores adfærd, smitter af på havmiljøet, så se denne video optaget af fiskerne om bord på K 148 Jamik og bliv klogere på, hvorfor man skal tage det meget alvorligt, når talen falder på forurening og udsmid samt udledning af affald til vores havmiljø.