A.Espersen A/S overvejer at købe fabrik på Færøerne

A.Espersen A/S overvejer at købe fabrik på Færøerne

Der er måske dansk kapital på vej til Vestmanna. Det er den danske hvidfiskeproducent A. Espersen A/S, med hovedsæde i Rønne på Bornholm, som overvejer muligheden.
Direktør Klaus Nielsen fra A. Espersen A/S mener, der er så gode udviklingsmuligheder i Vestmanna, at virksomheden også overvejer økonomisk støtte til indkøb af fartøjer, som skal sikre landingsstedet får tilført fisk. Det oplyser avisen Dimmalæting.

A.Espersen A/S er i kontakt med Faroe Orgin, som efter en tvangsauktion i 2010 er ejer af virksomheden i Vestmanna.

Til avisen forklarer direktør Klaus Nielsen, at A. Espersen A/S har mange kundeforespørgsler på torsk og kuller. Derfor undersøger virksomheden mulighederne for at starte noget op i enten Norge, Danmark eller på Færøerne.

Dávið Jacobsen direktør i Faroe Orgin siger til Dimmalæting, at man er klar til at sælge virksomheden i Vestmanna, efter at fartøjerne Vestmenningur og Fram blev solgt til Klaksvík, og nu ikke længere lander i Vestmanna. ”Vi har ikke den vished til at få fisk til landingsstedet i Vestmanna, som vi har brug for, og derfor er vi interesseret i at sælge” siger Dávid Jacobsen.

Virksomheden A. Espersen A/S er en traditionsrig dansk producent. Gennem de seneste årtier er virksomheden ekspanderet og har i dag fabrikker i Danmark, Polen, Litauen og Kina.