Årets Initiativpris 2019 gik til EPS-Recycle i Thisted
Det er den familieejet virksomhed EPS-Recycle i thisted, grundlagt af brødrene Alec og Rune Steffensen, der vandt Årets Initiativ 2019, indstiftet af Fiskeriets Servicefag. Foto: Ole Iversen

Årets Initiativpris 2019 gik til EPS-Recycle i Thisted

Det er den familieejet virksomhed EPS-Recycle i thisted, grundlagt af brødrene Alec og Rune Steffensen, der vandt Årets Initiativ 2019, indstiftet af Fiskeriets Servicefag. Det er første gang prisen uddeles og det blev således i rammerne af Fiskerikonferencen der i år blev afholdt i Lemvig.

Initiativprisen er en »branche-pris«, der uddeles af Fiskeriets Servicefag til én virksomhed, der har taget, som formanden meget rammende udtrykte det, »har taget et godt initiativ.« I dette tilfælde et initiativ omkring genanvendelse af flamingo-fiskekasser. »Hvis det ikke er er en god og bæredygtig ide, så ved jeg ikke hvad det er,« rundede formand for Fiskeriets Servicefag, advokat Mogens Jepsen af, inden han overrakte prisen til direktøren for EPS-Recycle Lars Steffensen.

Lars Steffensen takkede for Årets Initiativpris 2019 og forklarede virksomhedens mission og arbejdsgang omkring genanvendelsen af brugte flamingokasser, der løses ved at genanvende kasserne i en proces på fabrikken. Her forvandles de til genanvendeligt plast, så de igen kan blive til nye fiskekasser. Fabrikken håndterer årligt 4.500 tons, hvoraf 99 procent kommer fra fiskeriet, fortalte direktøren videre, »Jeg har set fiskere komme ind med affald. Hver dag. Det er ikke noget, der er blevet mindre, og jeg ved, at der er mange gode projekter i gang. Men udfordringen er, at det ikke bliver registeret.« Så et godt råd fra Lars Steffensen EPS-Recycle til fiskerne, var at få registreret deres affald, når de afleverer det til havnene, som sender det videre til forbrændingen. »Registrerer det og I vil få et helt andet og et langt mere grønt image.«

Fakta om EPS Flamingo
EPS kender vi som flamingo, forkortelsen står for (Ekspanderet Polystyren) og er et produkt hvor 98% er luft. I fremstillings-processen af ren EPS, opskummes og formstøbes PS-granulat. Den eneste miljøpåvirkning i denne process er energiforbruget (naturgas og el). Rent EPS-materiale kan nemt genanvendes op til flere gange, ved at det smeltes og igen omdannes til Polystyren.

Fiskerikonferencen der er arrangeret af FiskeriTidende og Vestjysk Bank i fællesskab og foregik fredag den 22. november på restaurant Isværket på Havnen i Lemvig.

Du kan læse mere på FiskerForum.dk om konferencen her