I disse bæredygtighedstider er det værd at bemærke, at silden er én af de absolut mest bæredygtige fødevarer, både hvad angår sildens carbon footprint, men også i forhold til, at der hos Scandic Pelagic ikke går så meget som et eneste sildeben til spilde.
Det skriver FF Nyt
Scandic Pelagic producerer ikke mindre end 1 milliard sildemadder om året, og det gør fabrikken i Skagen til den største producent af marinerede sild i hele verden.
Med sådan en størrelse følger også et ansvar for at producere bæredygtigt: »Selve produktionen kan ikke blive mere bæredygtig, end den er. Vi udnytter nemlig fisken 100%. Den del af silden, der ikke skæres til fileter, den ryger direkte videre over til FF Skagen, som bruger benene og af-skæret til produktion af fiskemel og fiskeolie,« siger CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson.
Fiskemelet og fiskeolien bliver sidenhen tilsat foderet, der går til laks, grise og kyllinger. »På den måde indgår den resterende sild i en cirkulær økonomi, når vi mennesker spiser laks, gris og kyllinger, og dermed udnytter vi havets ressourcer fuldt ud bæredygtigt,« siger CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson.
Matjessæsonen var sløj og det samme var rognsæsonen, men trods en forskudt hovedsæson er det gået godt med det almene silde-fiskeri.