Som reaktion på en rapport udgivet af WWF (Verdensnaturfonden) og RSPB (Royal Society for the Protection of Birds) samt Marine Conservation Society, der angriber fiskeindustrien med hensyn til klimaændringer, har SFF’s (Scottish Fishermen’s Federation) administrerende direktør Elspeth Macdonald forklaret, at vildtfangede fisk allerede er et helt rigtig og smart klimavalg, hvor industrien producerer sundt protein med et langt lavere Co2-aftryk end eksempelvis kød og de fleste grøntsager.
»Vores branches kulstof-emissioner er små i forhold til det vi ser fra husholdninger og den landbaseret transport. Selvfølgelig, som i alle andre sektorer og brancher, kan vi gøre tingene meget mere, end vi gør i dag. Men allerede nu ser vi fra den Britiske Regering, at man ønsker at fremskynde udviklingen af Nul-emissions-fartøjer, som en del af den britiske brint-strategi,« forklarer Elspeth Macdonald.
»Vi er en industri, der har stolte traditioner, når det drejer sig om innovation og om at udnytte ny teknologi, da vores rederier og fiskeselskaber konstant vurderer, hvordan tingene kan gøres langt bedre,« siger Elspeth Macdonald fra SFF.
»Så i modsætning til hvad NGO’erne tror og hævder, er dette den egentlige årsag til, at fiskebestandene i de britiske farvande er i en god tilstand og god kondition med lav dødelighed.
»Vores industri har forpligtet sig til bæredygtighed og at sunde bestande af fisk kan høstes på en meget mere CO2-effektiv måde.
Vi må ikke miste fokus på, at vi producerer mad og vildfangede fisk, der er et langt bedre valg med hensyn til kulstofaftryk end andre fødevarer, understreger hun til slut