Besøg vores mobil side
 .

Skagen fisker køber glasfiberkutter fra Sakskøbing

Den karakteristiske konstruktion fra Bredgaard, hvor man helt specifikt imødekommer nogle lovregler, og hvor båden holdes under 10 meter, er blevet en mere og mere populær bådstørrelse.


S84 Frk. Nielsen S84 Frk. Nielsen

Forklaringen kan findes i de krav, som Jess Vittrup Hansen og andre kunder, også har stillet op overfor Bredgaard. Båden skal kunne sejles og fiskes af èn mand. Ligeledes stilles der ikke de samme bureaukratiske regler for mindre både på under ti meter ved vestkysten (otte meter for både i de indre farvande), som der stilles til de større både.

Den mindre trawler S84 Frk. Nielsen, der er hjemmehørende i Skagen, havde syn og aflevering af båden i sidste uge og fiskeskipper Jess Vittrup Hansen havde således, hvis vi undtager prøvesejladsen, første rigtige fiskeri i søndags. Her blev det til 10 kasser i alt. Det blev lidt bedre om mandagen, hvor Jess kom op på 17 kasser og efter en dag i havn hvor han ventede på bedre vejr, slæbte han 20 kasser hjem i går. Og som han siger med et skævt smil, ” al begyndelse er svær, men som det ser ud lige nu, lover det rigtigt godt.” Jess vil med den nye båd primært fiske konsum og lidt hummer engang imellem.

”Der er dog ting, man finder ud af når man først har fisket med grejet nogle gange og i mit tilfælde er det en oliekøler til hydraulikken, så spillet bliver knapt så varmt når vi slæber. Den får jeg sat i i morgen.” fortæller Jess videre.

Det er lokale firmaer fra Skagen der endeligt har fastgjort og monteret de sidste ting som takkelkasse og sorterekar samt trawlarrangement m.m. og et Hirtshals firma der har sat Volvo motoren i. Det er HSI Hirtshals Skibs- og Industriservice på Nordvestkajen i Hirtshals, der har fået motoren leveret igennem JL service i Strandby.

Jess har solgt den anden båd og taget kvoterne med over på den nye S84 Frk. Nielsen fra Skagen, endvidere har han måtte sige farvel til gode medarbejdere – som begge heldigvis har fået hyre andet sted.

Men som Jess siger til FiskerForum, ” det er nye tider, og alt nyt er jo sjovt, så må vi senere hen se, hvorledes man selv har det med at fiske alene og det kun er radioen der han underholde en. Der bliver flere og flere der vælger at fiske fra mindre både og alene,” slutter han.

Bredgaard Bådeværft der har leveret S84 er et af Danmarks førende bådeværfter indenfor glasfiberfartøjer. Siden 1965 har de beskæftiget med glasfiberproduktion og har gennem årene opbygget et stort know-how indenfor bådebyggeri.

Dimensioner
Længde 9,9 meter Dybgang 1,72 meter
Længde o.a. 9,99 meter Dimensionstal 44,96
Bredde 4,5 meter
HSI Service
JL Skibsservice

Hovedentreprise

FiskerForum 5. Juli 2013

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik