Besøg vores mobil side
 .

Bredgaard Bådeværft leverer nybygning til svensk reder


LÅ18 Nova, Luleå, Sverige - Fotograf: Bredgaard Værft LÅ18 Nova, Luleå, Sverige

Den Svenske reder Lennart Sundström fra Luleå i Sverige skal bruge sin nyerhvervelse i den botniske bugt.

Lennart Sundström er en ud af nogle ganske få svenske fiskere der har licens til at fiske lodderogn i en meget kort periode af året. Forøvrigt en licens der følger fiskeren og ikke fartøjet.

Tiden indtil isen lukker for fiskeriet i vinterperioden, bliver brugt til garnfiskeri efter laks og trawl fiskeri efter rejer og sild i den Botniske Bugt. Bugten er kendt som verdens største brakvandssø og som sådan med mindre saltindhold, hvorfor den er islagt ved Haparanda ved Luleå fra december til maj måned hvert år.

Fiskeriet efter lodderogn foregår i Ålands hav, som skiller Bottenhavet (Botniske Bugt) fra Østersøen.

LÅ18 Nova, Luleå, Sverige - Fotograf: PmrA LÅ18 Nova, Luleå, Sverige

Netop i dette område findes det dybeste sted i den Botniske Bugt på 301 meter, hvor det kortvarige lodderogns-fiskeri (6 uger) foregår, derfor har Nova plads til 3 besætningsmedlemmer og er desuden udstyret med alt i tilhørende komfort faciliteter.

For at øge effektiviteten af det korte lodderogns-fiskeri, er fartøjet ligeledes udstyret med lugeåbning i begge sider, til losning af lodderogn på søen.

Michael Jacobsen fra Bredgaard Værft fortæller til FiskerForum.com at LÅ 18 Nova fra Luleå er et glasfiber fartøj på 13,5 meter og en bredde på 5,14 meter med en kraftig svensk Volvo Penta motor på 360 HK. Fartøjet vil have et lastrum på ca. 35 m3 og et stort rummeligt agterdæk, hvor besætningen har god plads til at arbejde med tromle og kran samt garn og trawl.


Hoveddimensioner Kapaciteter
Længde oa. 13,50 meter Hovedmotor Volvo Penta 355 HK
Bredde 5,14 meter Lastrum ca. 35 m3
Tonnage 19,90 T Aptering 3 køjer, bad, plads til 6 pers.

Elektronik
P700 Kompas
FCV1150 Ekkolod
MaxSea Elektronisk søkort
GP-33 GPS mo dtager
NavPilot-711 Autopilot
RO-4800 VHF Radio
CH-270 Sonar


bådeværft
Hovedentreprise
JL Skibsservice - Volvo Penta
Komplet fremdriftsanlæg
Aptering
Snedkerarbejde
Elektronik
Elektronik

FiskerForum 31. August 2012

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik