Besøg vores mobil side
 .

Bredgaard Værft leverer ny 9 meter glasfiberbåd til Løkken

MAF fisker Hans Frejlev har fået opfyldt en gammel drengedrøm, ved bestillingen af en helt ny vedligeholdelsesfri 9 meter lang glasfiberbåd fra værftet i Sakskøbing.


HG16 Tanja FN133 Hansine, Løkken

Interessen for havet og fiskeriet har fisker Hans Frejlev haft gennem alle årene, lige siden han for første gang mønstrede en kutter tilbage i 1984 og til i dag, hvor han sætter foden på eget dæk, på det helt nye fartøj FN 133 Hansine af Løkken.

Flere gange i samtalens løb med FiskerForum, vender Hans tilbage til sit ønske om at rette tilværelsen ind efter hans store passion, fiskeriet. Ved siden af fiskeriet arbejder Hans til dagligt med en helt anden branche, meget mere stillesiddende pointerer han, og fortæller samtidig at netop denne blanding af arbejdet på land og fiskeriet på havet, går godt i spænd. ”Jeg slapper totalt af på havet og lader på den måde op til den opgave jeg til dagligt løser på land.”

På spørgsmålet om hvorfor en fisker vælger en glasfiberbåd og ikke en traditionel træbåd, som for tiden sælges brugt for meget små penge, kommer svaret kontant. ”Det har jeg ikke råd tid, forstået på den måde at vedligeholdelsen og besværet med en træbåd, hurtigt ville overstige den tid jeg vil bruge på det. Jeg har valgt glasfiber og helt ny udrustning, for netop at spare tiden og i stedet bruge den på det, jeg bedst tjener mine penge ved. Samtidig har jeg valgt en båd med trawl og garn, og hvorfra jeg også kan pilke, så fiskeriet kan sammensættes alt efter vejr og vind, men også efter sæsonen. Jeg er MAF fisker og går primært efter rødspætter, torsk, tunger og krabber m.m.”

Fiskeren fra Løkken slås, ligesom andre vestkystbåde, med fisken der trækker væk fra kysten og noget længere ud, hvorfor valget af Bredgaards glasfiberbåd trængte sig mere og mere på. Fleksibiliteten i fiskeriet men også komforten, stabiliteten og sikkerheden ombord, på båden, når turene nu efterhånden bliver lidt længere og fiskene også gerne skulle blive lidt flere og større, har gjort investeringen af den større båd nødvendig.

Løkken Havn, med den lange læmole, er Hans Frejlevs foretrukne landingsplads, og ordningen med salg af fisk fra kutteren ved huset på stranden i Løkken, fungere også godt, men fiskernes egen hjemmeside HavFriskFisk.dk, står stadig for Hans som en endnu bedre måde at markedsføre sin kutter og sine fangster med. Specielt den gratis SMS ordning hvor kunderne får direkte besked på mobilen, om hvornår og hvilke fisk Hansine af Løkken lander, tiltaler Hans Frejlev og hans måde at fiske på.

'

Skipper Hans Frejlev går nu sammen med sin gode ven Leo og ordner de sidste ting på båden, som efter sejlturen fra Sakskøbing til Hirtshals, nu blot venter på, at Hirtshals Skibs- og Industriservice på Nordvestkajen, får sat den nye galge op og det nye wirespil på, så turen i det nye år, kan gå til løkken hvor fiskeriet venter.

HSI Service
Monterings- og udrustningsarbejde

Hovedentreprise

FiskerForum 27. December 2013

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik