3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Hvide Sande kutter flyder stadig - OPDATERET

Udgivet af FiskerForum den 13-01-2019 · info@fiskerforum.dk

Grafik : MarineTraffic

Grafik : MarineTraffic

Redaktionen var desværre med til at melde den uheldige Hvide Sande kutter RI524 James Robert for sunket fredag sidst på eftermiddagen. AIS signalet forsvandt også hen på aftenen fredag hvorfor kutteren derfor formodes at være tabt. Men situationen er nu vendt.

Alle kilder ville derfor vide at kutteren var sunket, men hen over lørdagen er kutteren flere gange blevet observeret af flere forskellige fartøjer, og disse efterretninger har nået land.

Fra sent lørdag aften observerede flere kilder via AIS at Esvagt har været ved havaristen på en position ca 30 sømil vest for Esbjerg.

Her til morgen opholder Esvagt Carina sig stadig i nærheden af havaristen, hvor de har udvist stor aktivitet, konkluderer redaktionen.

Formodningen er at der foregår en overvågning, eller en forstående bjærgningsaktion, FiskerForum følger op på situationen senere på dagen når der kommer nogle officielle udtalelser fra de involverede parter i sagen.

OPDATERET KL 1530 - 13/01 2019

FiskerForum har forsøgt kontakt til flere af de implicerede parter, uden dog at kunne få en kommentar til situationen, hvilket er ganske forståelig situationens alvor taget i betragtning.

AIS'en viser dog det faktum at Ri524 James Robert i løbet af de seneste timer har gjort fart på en østlig kurs meget tæt på Esvagt Carina, hvorfor vi dermed må formode at skibet er på vej mod havnen i Esbjerg, og at skibet derfor må være i en forfatning hvor dette har vist sig formålstjeneligt.

Vi følger situationen og håber at kunne bringe mere faktabaseret informationer senere på dagen, eller når skibet forhåbentligt når sikker havn.
As Scan
Granly Diesel A/S
Stenbjerg Net
Hanstholm Havns Olieforsyning
Hirtshals Havn
Dansk Energi Raadgivning
Atlantic Fair 2019 - DK
AS SCAN
Fiskeriskolen Thyborøn
Scandfish