AS SCAN

Rekordår: Fisk for over 1 mia kroner landet i Thyborøn i 2018

Udgivet af FiskerForum den 10-01-2019 · info@fiskerforum.dk

Rekordår: Fisk for over 1 mia kroner landet i Thyborøn i 2018 - foto: Rekordår for fiskeriet i Thyborøn Havn

Rekordår: Fisk for over 1 mia kroner landet i Thyborøn i 2018 - foto: Rekordår for fiskeriet i Thyborøn Havn

På årets sidste dag i 2018, stod det klart at der blev skrevet historie på Thyborøn Havn. For første gang nogensinde i Thyborøn Havns mere end 100-år lange historie, har landinger af fisk i Thyborøn rundet en milliard kroner.

»Det er en milepæl, der her er nået, og det er vi utroligt stolte af«, siger Jesper Holt Jensen, direktør Thyborøn Havn i en netop udsendt pressemeddelelse.


Den hidtidige rekord for landingsværdien er tilbage fra 2016, hvor den lød på 920 millioner kroner. I 2018 nåede den samlede landingsværdi op på hele 1,01 milliarder kroner.


Selvom året har været præget af lidt færre mængder på konsum-fiskeriet, så har prisen på fisk været konstant høj gennem hele 2018. Hvilket har kompenserede for den mindre mængde landet. Til gengæld blev der i 2018 landet rigtig meget proteinfisk til fiskemelsfabrikken TripleNine og til gode priser. Sammenlagt betød det, at landingsværdien for første gang nogensinde passerede den magiske milliard i Thyborøn.


»2018 blev for Thyborøn Havn et rigtigt godt år på fiskeriområdet. Det er fantastisk at runde milliarden med
1,01 mia. kr. i landingsværdi, og det er helt klart med til at fastholde Thyborøn Havn som én af de største og
mest aktive fiskerihavne i Danmark. Det kan vi kun glæde os over,« siger havnens direktør Jesper Holt Jensen og fortsætter: »Strategisk har vi de seneste år investeret i fiskerisegmentet, og vi investerer fortsat. Derfor er det fantastisk at se, at det bærer frugt for de fiskere, som lander fisk i Thyborøn. Og det gør os ligeledes fortrøstningsfulde overfor vores igangværende investeringer i de nye faciliteter til fiskerisegmentet.«


I øjeblikket foretages der et større byggeprojekt med anlæggelsen af helt nye lossekajfaciliteter ved fiskemels-fabrikken TripleNine, som forventes at stå færdige i 2020.


Selvom godsmængden i 2018 ikke helt nåede rekordniveauet fra 2017, så må 2018 også siges at være et rigtig godt gods-år for Thyborøn Havn. I 2018 blev der ind- og udskibet hele 1.56 mio. tons gods over kaj, hvilket for 3. år i træk placerer havnen blandt de 10 til 15 største godshavne i Danmark. »Vi ligger nu stabilt over 1,5 millioner tons gods om året, faktisk for tredje år i træk. Det er den liga, vi gerne vil ligge i som Midt- og Vestjyllands erhvervshavn. Og da vi kan forklare nedgangen i forhold til 2017, så forventer jeg allerede nu, at også 2019 bliver et rigtigt godt år på godssegmentet,« understreger Jesper Holt Jensen.


Tilbagegangen i forhold til 2017 skyldes hovedsageligt kapacitets-udfordringer på fartøjer til indvinding af grus-materialer midt på året. Efterspørgslen på sø-ral var høj gennem hele året.


Regnskabet for 2018 er ikke helt gjort op endnu, men der er ikke tvivl om, at den store aktivitet på både fiskeri- og godsområdet smitter af på havnens regnskab. Det bliver også i 2018 et af de bedre år, selvom Jesper Holt Jensen i skrivende stund ikke helt tør love, at det også bliver et rekordår rent økonomisk.
»Vi må vente og se det endelige regnskab. Jeg tør dog godt love, at det kommer til at ligge på niveau med
de seneste års rigtig gode resultater. Men det er også nødvendigt, da vi i disse år investerer meget i
havnens faciliteter både indenfor fiskeri og gods,« siger Jesper Holt Jensen.


FAKTA om de seneste års investeringer til fiskeri- og godssegmentet på Thyborøn Havn:
- Fiskeauktionens faciliteter blev fordoblet ved en ombygning i 2017
- Ny kassevaskehal blev sat i drift i 2017
- Nye Lossekajsfaciliteter er under opførelse til industrifiskerisegmentet. Byggeriet blev igangsat i sommeren 2018 og forventes at stå helt færdigt i 2020
- 180 m sværgodskaj blev anlagt i 2016
- 190 m ekstra ISPS kajanlæg er anlagt til godssegmentet i 2018Kilde: Thyborøn Havn
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Bue Net
Seatech
Ejgil Knudsen
Cosmos Trawl - specialists in efficient, modern fishing gear
Kirk Larsen
Skibsforsikringen Frederikshavn
Gedhus Consult
As Scan
Quiksling - Water Rescue