3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Fiskeristyrelsen skriver kontrakt om design af nyt kontrolskib

Udgivet af FiskerForum den 09-01-2019 · info@fiskerforum.dk

Fiskeristyrelsen skriver kontrakt om design af nyt kontrolskib. Foto:Kristian Carøe Lind OSK-ShipTech A/S og Joan Reimann Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen skriver kontrakt om design af nyt kontrolskib. Foto:Kristian Carøe Lind OSK-ShipTech A/S og Joan Reimann Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er nået en vigtig milepæl med underskrivelsen af en kontrakt med skibsarkitektfirmaet OSK-Shiptech A/S, der skal designe styrelsens nye fiskerikontrolskib.

I de næste halvandet år skal OSK-Shiptech A/S udfærdige tegningsmateriale, bistå med valg af værft og stå for tilsynet med selve byggefasen. Skibet, der skal erstatte styrelsens eksisterende kontrolskib »Vestkysten«, vil være klar til at stævne ud i løbet af 2021.


Skibet skal bl.a. føre kontrol med fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak og bistå med redningsaktioner til søs. Det nye kontrolfartøj vil blive udstyret til at kunne håndtere nye kontrolformer til søs, fx ved hjælp af droner.


»Jeg ser meget frem til samarbejdet med OSK-Shiptech A/S, der skal bistå os i hele processen, fra pennen sættes til papiret til det nye skib løber af stablen. Med OSK-Shiptech A/S får vi en erfaren og kompetent samarbejdspartner, så vi kan komme sikkert i havn med bygningen af et nyt kontrolskib, der lever op til fremtidens krav til en moderne fiskerikontrol«, udtaler vicedirektør Joan Reimann, der leder skibsprojektet.


Læs mere: OSK-ShipTech A/SKilde: Fiskeristyrelsen
FiskerForum.dk

Atlantic Fair 2019 - DK
Atlantic Fair 2019 - UK
Erik Høgh-Sørensen (DF)
Quiksling - Water Rescue
LAG Fyn
Hvide Sande Havn
Stenbjerg Net
Landbobanken
Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste
Thyborøn Skibs & Motor.