3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Norsk fiskeeksport brager derudaf

Udgivet af FiskerForum den 06-11-2018 · info@fiskerforum.dk

Norsk fiskeeksport brager derudaf  Illustration: Norsk fiskeeksport sætter endnu engang rekord - Norges Sjomat

Norsk fiskeeksport brager derudaf Illustration: Norsk fiskeeksport sætter endnu engang rekord - Norges Sjomat

Norsk fiskeeksport runder milepæl med 10 mia NOK i Oktober måned alene. Vores broderland i Nord eksporterede 251.000 tons fisk og skaldyr for sammenlagt 9,9 milliarder kroner i oktober måned.

Mængden faldt en smule med 12 procent, men til gengæld steg værdien med 10 procent. En stigning på samlet 884 mio NOK i forhold til oktober måned sidste år.


Sammenlagt har Norge indtil dato eksporteret 2,2 mio tons fisk og skaldyr til en værdi af 80,7 mia NOK. Mængden er øget med 6 procent og værdien er øget med 4 procent eller hvad der svarer til 3,2 mia. NOK i forhold til samme periode sidste år.


Renate Larsen der er adm. direktør i Norges Sjømatråd, er da også ude med de helt store armbevægelser, »Dette er den bedste eksportmåned for branchen nogensinde. En eksportværdi på næsten 10 mia. NOK er ikke mindre end en helt fantastisk milepæl i norsk fiskeeksport og viser med al tydelighed, hvor vigtig norsk eksport af fisk og skaldyr er for Norge, både nationalt og globalt.


Eksportværdien for oktober var 600 mio NOK, svarende til mere end 6 procent over den forrige rekord fra oktober 2016. Samtidig er denne måned også historisk for laksen, da der aldrig har været registreret en højere værdi og volumen i en enkelt måned tilligere. Samtidig har vi også over en længere periode, kunne se en stigende trend for klipfisk og saltfisk, hvilket er yderst glædeligt,« slutter Renate Larsen.


Fantastisk lakseeksport


Den norske eksport af laks lød på 104.000 tons til en værdi af 6,5 mia. NOK i oktober måned. Det er en forøgelse af volumen på 8 procent og en værdiforøgelse på hele 15 procent, svarende til 827 mio. NOK i forhold til oktober i fjor. Til dato i år er der samlet eksporteret 862.000 tons laks for ialt 55,8 mia. NOK. Det svarer til en forøgelse på 7 procent og en værdiforøgelse på 2,5 mia. NOK i forhold til samme periode sidste år.


Volumenvækst for ørred


Norge eksporterede 4.700 tons ørred for samlet 293 mio NOK i oktober måned. Det er en stigning i volumen på 24 procent og en værdiforøgelse på 21 procent, svarende til 50 mio NOK i forhold til oktober i fjor. Sammenlagt har Norge ialt eksporteret 36.000 tons ørred for samlet 2,4 mia NOK. Det svarer til en volumenforøgelse på hele 22 procent og en værdiforøgelse på 6 procent, svarende til 130 mio NOK i forhold til samme periode sidste år.


Rimeligt for torsk i oktober


600 tons torsk incl. fileter blev det til i oktober måned til en samlet pris for oktober på 73 mio NOK. Det giver en nedgang i volumen på 26 procent og en værdinedgang på 20 procent eller 18 mio NOK i forhold til i fjor. Til og med tredje kvartal har Norge eksporteret 59.000 tons fersk torsk, incl. filet for 2,1 mia NOK, svarende til en mindre nedgang på 5 procent i volumen men en værdiforøgelse på 2 procent, svarende til et plus på 49 mio NOK i forhold til sidste år.


Eksportværdier år til dato for frossen torsk


Frossen torsk eksporterede for 57.000 tons til en samlet værdi 2,1 mia NOK, hvilket svarer til en volumen samlet for årets første 10 måneder på 15 procent og en værdinedgang på 2 procent, svarende til et minus på 46 mio NOK i forhold til samme periode sidste år.


Læs mere på den norske hjemmeside Seafood.no herKilde: Seafood.no
FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
Bue Net
North Sea Ship Agency
As Scan
Kynde og Toft
Lemvig Maskin- & Køleteknik
Hanstholm Fiskeriforening
Quiksling - Water Rescue
AS SCAN
Fibras Industriales S.A.