3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Tæt på forlis: Trawler ramte ydermolen i Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 24-10-2018 · info@fiskerforum.dk

RI344 Mikkel Louise under bjærgningsarbejdet i Hvide Sane

RI344 Mikkel Louise under bjærgningsarbejdet i Hvide Sane

Trawleren Mikkel-Louise fra Hvide Sande ramte sent tirsdag aften ydermolen i Hvide Sande og begyndte straks at tage vand ind. Situationen blev hurtigt alvorlig for skib og besætning, men i sidste øjeblik nåede trawleren den nærmeste kaj, så de fem besætningsmedlemmer kunne redde sig selv i land

Indsatsleder Henning Olesen oplyser, at trawleren lå halvt under vand, da redningsfolkene ankom til stedet. Hurtigt blev der skaffet pumper til stedet i bestræbelserne for at forhindre at Mikkel-Louise skulle synke.

Mange ansatte fra Hvide Sande Havn, Redningsvæsenet samt frivillige fra Ringkøbing og Beredskabsstyrelsen Midtjylland blev tilkaldt, og kom til undsætning med pumper og personale.

I løbet af natten kunne skibet slæbes ind på lavt vand ved hjælp af en gummiged.
Klokken 3:30 natten til onsdag kunne Brand & Redning MidtVest forlade havnen, hvorefter Beredskabsstyrelsen overtog opgaven.

Indsatsleder Henning Olesen oplyser, at der er lagt flydespærringer ud for at forhindre forurening i tilfælde af lækager med brændstof.

Dykkere har i dag onsdag inspicere skroget for at undersøge, om hullet i skroget kan lappes, og dette arbejdes pågår stadig.

Det tyder i første omgang på, at kraftig vind og strøm skabte problemer for Mikkel-Louise under indsejlingen til havnen i Hvide Sande, og at dette var årsagen til, at trawleren ramte molen, skipper Thomas Pedersen udtaler til FiskerForum at han vil overveje Hvide Sande som anløbshavn nøje en anden gang i kulingsvejr.

Rederiet vil gerne sende en stor tak til alle som hjalp under redningsaktionen i nat, som menes at have talt op mod 100 mand på et tidspunkt skønner Thomas Pedersen, uden denne store indsats var det måske endt ganske anderledes.
Fiskerforum.com Media Info
As Scan
Fiskeriskolen Thyborøn
AS SCAN
Nordjyske Bank
Frydendahl Fiskenet
Hvide Sande Havn
Thyborøn Havns Fiskeriforening
Bue Net
SeaMaster