3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Tirsdagen byder på vejrskifte med hård stormende kuling

Udgivet af FiskerForum den 22-10-2018 · info@fiskerforum.dk

Tirsdagen byder på vejrskifte  med hård stormende kuling   Foto: DMI

Tirsdagen byder på vejrskifte med hård stormende kuling Foto: DMI

Et lavtryk bevæger sig langsomt henover Skandinavien allerede mandag aften og rammer Danmark Vestfra. Tirsdagen bliver derfor et helt andet efterårsvejr der møder os på vestkysten og varsler fra sidst på ugen, om begyndende frost og mulige sne- og sludbyger.

Efter en forholdsvis lang periode i oktober med usædvanligt stabilt efterårsvejr, skruer naturen nu op for efterårsvejret, når et relativt kraftigt lavtryk vest fra, skal ind og passerer Danmark de næste par døgn.


Særligt på strækningen Esbjerg i Syd til Hirtshals i Nord bliver særligt ramt af vejrguderne, hvor det forventes at den kraftige kuling kan nå vindstød af stormstyrke i løbet af tirsdagen.


DMI har da også udsendt kulingvarsel for Østersøen omkring Bornholm, Vestlige Østersø, Bælthavet og Sundet samt for Kattegat, Skagerrak og Nordsøen (Fisker / Tyskebugt.)


Der er en Kølig nordvestlig luftstrøm med byger, der fra mandag aften bevæger et østgående lavtryk, på 990 hPa, ind over Sydnorge og videre til Sverige. Det tilhørende frontsystem med regn bevæger sig ned over landet fra nordvest.


Farvandsudsigterne for Fisker og Tyskebugt har en signifikant bølgehøjde på mellem 6 og 7 meter samt dønninger på ca. 5 meter.Kilde: DMI
FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
As Scan
Intech International
North Sea Ship Agency
Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste
Fiskeriskolen Thyborøn
Skibsforsikringen Frederikshavn
Thyborøn Skibs & Motor.
Frydendahl Fiskenet
Ejgil Knudsen