3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Belgisk trawler forlist i Nordsøen

Udgivet af FiskerForum den 27-08-2018 · info@fiskerforum.dk

Belgisk trawler forlist i Nordsøen. Foto: Tre besætningsmedlemmer reddet efter forlis i Nordsøen. To druknede desværre -  RNLI

Belgisk trawler forlist i Nordsøen. Foto: Tre besætningsmedlemmer reddet efter forlis i Nordsøen. To druknede desværre - RNLI

En belgisk bomtrawler fra Zeebrugge, Z-19 »Sonja«, med fem besætningsmedlemmer om bord kæntrede og sank lørdag eftermiddag kl. ca. 16.30, omkring 27 mill ud for den engelske kyst Great Yarmouth.

Oplysningen stammer fra kystrednings- og Koordinationscentret i Oostende, hvor meldingen søndag lød på 3 overlevende fiskere, mens to fortsat var savnet, efter det belgiske fartøj, af endnu uforklarlige årsager pludseligt fik slagside og sank.


Den 44 år gamle trawler, med en længde på knapt 31 meter, blev i sin tid bygget på det belgiske værft »Scheepswerven De Graeve« i Zeebrugge.


De Tre overlevende besætningsmedlemmer blev reddet op af redningsflåden, af et forbipasserende krydstogtsskib »Pacific Princess«, der deltog i eftersøgningen sammen med mange andre både i området. De forkomne fiskere, havde da opholdt sig flere timer i redningsflåden og de blev efterfølgende sejlet ind til Dover Havn. Kort efter blev eftersøgningen efter de to sidste fiskere fra besætningen indstillet pga. mørke.


Ved daggry fortsatte eftersøgningen efter de savnede besætningsmedlemmer med RNLI kystredningstjenesten, forskellige fartøjer og kystvagtens helikopter. De to fiskere blev desværre kort efter fundet liggende i vandet og efter at være hejst om bord på helikopteren, blev de erklæret døde ved ankomsten til hospitalet og der forestår nu en endelig identifikation af de omkomne.


I en kommentar til redningsaktionen fortæller Aimee Rampton der er Coastguard Operations controller, at de omkomne fiskere var blevet fundet tæt på den sunkne trawler »Sonja« og at auktionen kort derefter var blevet afblæst. Tankerne går til de efterladtes familie og venner samt kollegaer fra det belgiske fartøj Z-19 »Sonja«.Kilde: Various
FiskerForum.dk

As Scan
Fiskerforum.com Media Info
Piet Brouwer elektrotechniek
Dofita
Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste
Gunnar Utbults Fiskekonsult
Karstensens Skibsværft A/S
TSR Electronic
Landbobanken
Atlantic Fair 2019 - DK