AS SCAN

Polar Fish messen indtager igen Sisimiut i Grønland

Udgivet af FiskerForum den 10-08-2018 · info@fiskerforum.dk

Polar Fish messen indtager igen Sisimiut i Grønland

Polar Fish messen indtager igen Sisimiut i Grønland

Fiskeriet er i fokus, når Polar Fish 2018 åbner dørene til tre dages messe 21.-23. september i Sisimiut i Grønland. Messen slog i 2016 besøgsrekord, og igen i år vil omkring 50 virksomheder stå klar til at tage imod de mange besøgende i det grønlandske.

Fiskeri- og erhvervsmessen Polar Fish, der gennemføres hvert andet år i Grønlands næststørste by Sisimiut, kunne i 2016 bryste sig af en besøgsrekord med en fremgang på 10 procent i forhold til 2014, som havde daværende besøgsrekord. Derfor er forventningerne til årets Polar Fish messe høje, når de nye tendenser, metoder og materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv vises frem.R32;R32;Det er Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), der i samarbejde med Qeqqata Kommunia og Arctic Circle Business arrangerer messen, og forberedelserne har været i gang længe. Om kort tid pakkes en container med borde, stole, tæpper, fladskærme, brochurestativer, spotlights og planter i Aalborg, og den skal ud på en længere rejse med Blue Water Shipping for at nå Sisimiut til opbygningen af messen.


Husk din deltagelse i Messemagasinet - Polar Fish - FiskerForum


Som tidligere, udsender messearrangørerne i samarbejde med FiskerForum et messemagasin (Polar Fish - FiskerForum 2018) der med messeomtale og oversigtskort samt relevante artikler, giver de besøgende et godt overblik om messen. For de deltagende firmaer, kan man stadig nå at få omtale og annoncer i messeavisen. For yderligere oplysninger kontakt ansvh. redaktør på FiskerForum Ebbe Hansen info@fiskerforum.dk eller Tlf. + 45 9731 1946


God opbakning til messen


Det er ikke kun de besøgende, der bakker godt op om Polar Fish. Også fra politiske rækker er der begejstring for messen og dens betydning for både Sisimiut og Grønland. Derfor foretages åbningen af messen denne gang af AKKC’s direktør Nicolaj Holm i samarbejde med Malik Berthelsen, borgmester i Qeqqata Kommunia, og Grønlands minister for fiskeri, fangst og landbrug, Erik Jensen.


Fokus på fagligt indhold


Igen i år har der været stort fokus på at skabe et stærkt fagligt program på messen. Det består af såvel foredrag som dybdegående workshops, der henvender sig til virksomheder, iværksættere og besøgende.R32;
Alle messedage er der mulighed for gratis at overvære foredrag ved overskibsinspektør Hans Fleischer og skibsinspektør Jes Rudi Burghardt. De behandler emner om sikkerhed for både fisker og fangst, Søfartsstyrelsens tekniske og sikkerhedsmæssige krav til skibe med op til 12 passagerer, og krav til og syn af mindre fiskeskibe. Jurist ved Skibsregistret, Mette Stensby Lange, går i sit foredrag dybere ind i, hvordan et skib anmeldes til optagelse i Skibsregistret eller Fartøjsfortegnelsen.


Der vil også være to workshops i løbet af de tre messedage. Den første i løbet af fredagen, hvor jurist Mette Stensby Lange forklarer om skibsregistrering til erhvervskonsulenter. Erhvervskonsulenterne er det umiddelbare bindeled mellem skibsejerne og Skibsregistret, og der har ikke siden 2002 været mulighed for at mødes.R32;
Lørdag og søndag behandles emnet nyttiggørelse og optimering af hvidfisk-ressourcen. Workshoppen bliver blandt andet med deltagelse af borgmester Malik Berthelsen og fiskeriminister Erik Jensen, og der vil gennem de to dage være indlæg af en række eksperter på området. Workshoppen afsluttes med en paneldebat om, hvordan vi kommer videre, og hvad næste step er i forbindelse med nyttiggørelse og optimering af hvidfisk-ressourcen.


Det er ellevte gang, der gennemføres fiskerimesse i Sisimiut, og for syvende gang er det AKKC, der arrangerer Polar Fish. Der vil være udstillere fra Island, Norge, Færøerne, Grønland, Danmark m.fl.


For yderligere oplysninger kontakt messe- og udstillingschef i AKKC, Else Herfort, på tlf. +45 9935 5518Kilde: AKKC / Polar Fish 2018
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Granly Diesel A/S
Granly Diesel A/S
Hirtshals Havn
North Sea Ship Agency
Bue Net
Thyborøn Havns Fiskeriforening
Lemvig Maskin- & Køleteknik
HE Marine A/S
Thyborøn Havn