AS SCAN

To Grønlandske fiskerier i top 10 over virksomheder med bedste afkast

Udgivet af FiskerForum den 10-08-2018 · info@fiskerforum.dk

To Grønlandske fiskerier i top 10 over virksomheder med bedste afkast. foto: Polar Seafood

To Grønlandske fiskerier i top 10 over virksomheder med bedste afkast. foto: Polar Seafood

I Jyllands-Postens erhvervstillæg, kunne man i onsdagstillæget se en analyse over største firmaer, målt på afkast og omsætning for Fødevareindustrien i 2017. Her kommer to grønlandske fiskerier ind på fornemme pladser med henholdsvis en tredje og en femteplads. Kun overgået af to landmandsejede giganter som Arla og Danish Crown.

De grønlandske fiskerier er Royal Greenland der i brancheanalysen opnåede en flot tredjeplads med 5,6 milliarder i omsætning og Polar Seafood med en flot femteplads med en omsætning på 3,2 milliarder.


Det var kun de danske mælke- og slagterigiganter, der kunne slå de grønlandske fiskerier, som på listen følges tæt op med flere fiskeindustrier alene i top 20. Det er følgende Nordic Seafood AS på en syvende plads og Sirena Group AS på en ottende plads. derefter følger Insepa AS på en tiende plads med Kangamiut Holding AS på en ellvete plads. De to store danske fiskemelsfabrikker FF Skagen AS og TripleNine følger efter med henholdsvis en tolvteplads og en femten plads, hvorefter Seafood Danmark AS på en nittende plads og Vega Sea AS på en tyvende plads.


**Alene i top 20 finder man ikke mindre end 10 fiskeriselskaber, grønlandske som danske, der er med til at præge fødevarebranchen og understøtte eksporten. **


Oplysningerne er sket efter erhvervsdatabasen BIQ, der står bag analysen. Du kan se analysetallene herKilde: JP.dk og Sermitsiaq.ag samt BIQ
FiskerForum.dk

VMS Group
Fiskerforum.com Media Info
Pon Power
Fiskeriskolen Thyborøn
Nordic Marine Oil A/S
Kirk Larsen
Simrad a Kongsberg Company
Hirtshals Havn
Thyborøn Trawldoor
Fibras Industriales S.A.