AS SCAN

Sjúrðarberg: En trawler med mange navne og ejere

Udgivet af FiskerForum den 03-08-2018 · info@fiskerforum.dk

Sjúrðarberg: En trawler med mange navne og ejere. foto: Sjurdarberg

Sjúrðarberg: En trawler med mange navne og ejere. foto: Sjurdarberg

Som et kuriosum til Den færøske fabriks- og frysetrawler »Sjúrðarberg«, som netop er blevet solgt til Rusland, blev den i sin tid bygget til grønlandske ejere tilbage i 1985, og nybygningen fik dengang navnet »Qipoqqaq«. Efter 10 år skiftede skibet ejere, og fik derefter navnet »Polar Nanoq«, som det havde helt frem til 2001, da skibet blev indregistreret på Færøerne.

Det var JFK i Klaksvík, som købte skibet, som derefter fik navnet »Fuglberg«. »Fuglberg« var én af de fire store trawlere, som JFK rådede over på dét tidspunkt. De andre tre var »Sjúrðarberg«, »Sundaberg« og »Skálaberg«. Senere blev dog både »Sjúrðarberg« og »Fuglberg« solgt.


»Fuglberg« fik igen grønlandske ejere og igen navnet »Polar Nanoq«. I 2005 blev trawleren omdøbt til »Salleq«, og igen i 2007 fik den navnet »Haki«.


I 2013 kom skibet igen ind i den færøske flåde og igen var det med JFK som ejere. Det skete, efter at JFK havde solgt både »Sundaberg« og »Skálaberg« til henholdsvis Rusland og Argentina.


Efter mange navneskift og ejerskaber, har »Sjúrðarberg« de seneste fem år været den ene af to trawlere fra JFK, som har fisket i Barentshavet.FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Bue Net
Øster Hurup Båd-& Garnhandel
Quiksling - Water Rescue
Skibsforsikringen Frederikshavn
Cosmos Trawl - specialists in efficient, modern fishing gear
Nordjyske Bank
Nordsøtrawl
Intech International
Hvide Sande Skibssmedie