AS SCAN

Poulsen og Kollerup ser kvotekonger overalt

Udgivet af FiskerForum den 15-06-2018 · info@fiskerforum.dk

Poulsen og Kollerup ser kvotekonger overalt. Foto: L 941 »Musse II« - FrTh

Poulsen og Kollerup ser kvotekonger overalt. Foto: L 941 »Musse II« - FrTh

Flittige og arbejdssomme muslinge- og østersfiskere i Limfjorden rammes nu af socialdemokratiets og Dansk Folkeparties misundelsesregel - de der har noget skal mindre gives. Ib Poulsen (DF) og Simon Kollerup (A) har igen haft held til at ødelægge et fornuftigt og bæredygtigt fiskeri, med en reduktion af muslinge- og østersfiskernes licenser, der nu skal bringes ned på 3 istedet for 4.

Formanden for Sillerslev Fiskeriforening i Limfjorden og medlem af bestyrelsen for Centralforeningen for Limfjorden, der repræsenterer muslinge- og østersfiskere, Svend Søe Bonde siger i en kommentar for åben skærm på TVMidtVest, »Det er rystende, det er rystende, det vil skabe ubalance i den erhvervsøkonomiske del der vil blive ødelagt. Vi har nu moderniseret vores fiskerflåde så den passer til de 4 muslingeandele og 4 østersandele. Det er en balance der er nødvendig.« Bonde tilføjer at det er at skyde gråspurve med kanoner, når man beskylder fiskerne i Limfjorden for at være kvotekonger, de findes ikke her.


Nye regler på dette område er åbenbart på vej, for på tirsdag vil Fiskeriministeren Eva Kjer Hansen ifølge Ib Poulsen (DF) offentliggøre en aftale hvor dette fiskeri får reduceret licenserne fra fire til tre.


Flere fiskere er bekymret for om der efterfølgende vil være tilstrækkeligt økonomiske grundlag for at drive et fiskeri efter muslinger og østers i Limfjorden. man frygter at det helt forsvinder og dermed vender en ellers positiv optimistisk stemning til det stik modsatte, nemlig til et nødlidende erhverv, uden udsigt til fornyelse og uden mulighed for at tiltrække nye og yngre kræfter.


FiskeriTidende.dk skriver at Svend Søe Bonde sammen med fiskeriforeningskonsulent Bent Bro, har været på Christiansborg for at fortælle politikerne om fiskernes synspunkter. Avisen opsummerer videre hvorledes fiskeriet foregår i dag, gengivet uredigeret herunder:


Muslinge og østersfiskeriet foregår med 4 licenser for musling/østers i løbet af 1 til 3 dage om ugen. Fjernes en licens vil fiskeritiden blive reduceret til 1R11;1,5 dage pr. uge. Der fiskes i en forårs- og efterårssæson. I østersfiskeriet i cirka 10R11;14 uger og muslingefiskeri cirka 35 uger om året.


Der er 50 FTA andele, der er fordelt på 33 fartøjer. 9 fartøjer har i 2017 ikke landet blåmuslinger, da rationer er opfisket af et andet af ejerens fartøj.


Der er 103 FTA-andele for østers i Limfjorden. 35 fartøjer har ikke fisket egen ration. Der er en relativ lille kvote tilknyttet hver ration, og derfor fiskes FTA-andelen med et andet fartøj. Det skyldes også, at fartøjet skal være udstyret med en såkaldt »Black box«, og investeringen for visse mindre fartøjer står ikke mål med indtjeningen. Derfor overlades fiskeriet af rationen til et større fartøj.


Du kan læse hele artiklen her på FiskeriTidende.dkKilde: TvMidtVest og FiskeriTidende.dk
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Granly Diesel A/S
Thyborøn Trawldoor
Hanstholm Fiskeriforening
Hvide Sande Shipyard, Steel and Service
Bredgaard Bådeværft Aps
Atlantic Fair 2019 - DK
Værftet A/S
Besrad
Daconet