3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

En kold vinter har givet FF Skagen byggeplaner

Udgivet af FiskerForum den 12-06-2018 · info@fiskerforum.dk

En kold vinter har givet FF Skagen byggeplaner

En kold vinter har givet FF Skagen byggeplaner

De bidende kolde og nærmest sibiriske vinde, der i de tidlige måneder af året, lagde en kæmpemæssig dæmper på fiskeriet, har også været medvirkende til at FF Skagen har planer for et nybyggeri. En ny indendørs lossehal ligger for tiden på tegnebrættet, til endelig godkendelse.

For det var ikke kun fiskerne, der mærkede det kolde og hårde vejr her i starten af 2018. Også på landsinden, hos FF Skagen, måtte man tage sine forholdsregler, når fisken skulle hentes ind. »Vi havde virkelig nogle store problemer med at tage fiskene på land. Vi spuler jo med vand, og når der er så koldt som tilfældet har været denne vinter, fryser rørene, så snart de ikke er i gang,« fortæller John B. Christensen, men forsikre samtidig, at fisken kom på land - »det tog bare lidt længere tid«.


FF Skagens løsning på de udfordrende kolde vinde, er til næste vinter, at stå klar med en indendørs lossehal. Så skulle problemerne her være minimeret.«


Vintersæsonen udgøres af fangsten i årets første par måneder, og den består overvejende af sild og brisling fra Østersøen.


»Januar var nogenlunde, men mængdemæssigt skuffede østersøfisken i februar måned. Det gjorde, at vi ikke nåede helt i mål, som budgetteret, fortæller Fish Supply Direcktor John B. Christensen. Til gengæld har afskær fra sildeindustrien stort set indfriet det, det skulle,« understreger han videre.


»Fiskene var godt nok til stede, men fartøj og besætning kunne ikke altid komme ud på grund af det meget dårlige vejr. Det værste var overisningen, når man så skibene, hvor der bare hængte en halv meter is ude på siden. Med risiko for, som det er sket for mange andre skibe før, at de tippede rundt og sank,« forklarer John B. Christensen og tilføjer, at med den risiko, fik det flere fartøjsejere til at blive i havn, når vinden viste sig fra sin værste og koldeste side.«Kilde: FF Skagen
FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
Granly Diesel A/S
Granly Diesel A/S
Hvide Sande Shipyard, Steel and Service
Gedhus Consult
Vonin
Scandfish
Thyborøn Havns Fiskeriforening
Hanstholm Havns Olieforsyning
VestjyskBANK