AS SCAN

Den norske trawler Prestfjord bliver verdens mest avancerede fiskefartøj

Udgivet af FiskerForum den 01-06-2018 · info@fiskerforum.dk

Den norske trawler Prestfjord bliver verdens mest avancerede fiskefartøj. Foto: Nye »Prestfjord« - RR

Den norske trawler Prestfjord bliver verdens mest avancerede fiskefartøj. Foto: Nye »Prestfjord« - RR

Superlativerne står nærmest i kø, når omtalen falder på den nye norske trawler »Prestfjord«, som reder Knut Roald Holmøy har kontrakteret hos Rolls Royce Marine.

Med rederiets bestilling følger et topmoderne 77 meter langt avanceret fiskefartøj, miljøvenligt og energieffektivt med tanke på optimal fiskehåndtering og skånsom behandling ombord.


Det er som reder Knut Roald Holmøy siger til Kystmagasinet, »vi har altid fokus på den sidste nye teknologi og glæder os til at få endnu en supertrawler ind i flåden.«


Det norske Rederi Prestfjord fra Sortland i Vesterålen har bestilt en ny og fremtidssikrede trawler, udviklet af Rolls-Royce Marine. Trawleren er en type NCC 372 og bliver forberedt for bundtrawl og pelagisk trawl i aktisk farvand, hvor de efter det oplyste skal fiske efter hvidfisk og rejer.


Skroget bliver bygget på et spansk værft, Gondán Shipyard ved den spanske nordkyst ud mod Biscayen. Værftet har tidligere leveret skibe til det norske rederi og Rolls-Royce Marine, der med nye Prestfjord, bliver den fjerde i rækken siden 2004.


Den nye trawler bliver med batterihybrid-system centralt placeret med Hybrid Shaft Generator (HSG), som minimerer og reducerer udslip. Det betyder, at trawleren kan skifte mellem diesel-elektrisk drift eller diesel-mekanisk og en kombination af begge. Ombord vil der være plads til en besætning på 29 mand, som der i nybygningen er kræset særligt for, med større messe, opholdsrum og kahytter af meget høj standard.


Du kan læse meget mere om nye Prestfjord på Kystmagasinets side herKilde: Rolls-Royce og Kystmagasinet
FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
Bue Net
Skibsforsikringen Frederikshavn
Fiskeriskolen Thyborøn
Kynde og Toft
Intech International
Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste
Seatech
Frydendahl Fiskenet
Nordjyske Bank