3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Nu ved Vi hvorfor fiskerne får mange børn

Udgivet af FiskerForum den 31-05-2018 · info@fiskerforum.dk

Nu ved Vi hvorfor fiskerne får mange børn. Foto: Mere fisk giver øget sexlyst og hurtigere graviditet, for kvinderne forstås - FiskerForum.dk

Nu ved Vi hvorfor fiskerne får mange børn. Foto: Mere fisk giver øget sexlyst og hurtigere graviditet, for kvinderne forstås - FiskerForum.dk

Det er endnu engang blevet slået fast og bekræftet i en ny videnskabelig undersøgelse, at øget indtag af fisk og skaldyr også øger sexlysten.

Men knapt så kendt er det nok for de fleste, at når menuen står på fiske- og skaldyrsretter, er det ikke kun sexlysten der stiger, men kvinderne bliver også hurtigere gravide.


Det skriver det videnskabelige nyhedsbrev Forskning.no på deres hjemmeside - så det er ganske vist. Spiser man fisk mindst to gange om ugen, viser ny forskning, at det giver ikke kun sexlysten et boost, men også en hurtigere graviditet, for kvinderne forstås.


Studiet er publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Forskerne har taget udgangspunkt i 500 hetroseksuelle amerikanske par, der over en periode nærmere fik undersøgt deres spisevaner og sexvaner. Undersøgelsen viste at de par der spiste mest fisk og skaldyr, oftere havde samleje end de andre der spiste knapt så meget fisk.


Alle i undersøgelsen var så langt i deres parforhold, at de alle ønskede at blive gravide indenfor det nærmeste år. Så motivationen var tilstede og de blev fulgt nøje undervejs af forskerne, til den blå streg viste sig på graviditetstesten.


Specielt kvinderne, der spiste mere fisk og skaldyr end gennemsnittet blev forbavsende hurtigere gravide end deres medsøstre. Der var, ifølge forskerne, målbar forskel på kvinder der oftere og jævnligt spiste fiskeretter, hvor 92 procent lykkedes med graviditeten her, hvorimod det kun var 79 procent af de andre kvinder det lykkedes for. En betydelig forskel på over 10 procent.


Mere fisk gavner fertiliteten


Det var ikke kun kvindernes indtag af fisk og skaldyr, der havde indflydelse på fertiliteten. Også mændenes spisevaner med fisk havde indflydelse. For kvindernes indtag af fisk betød det 60 procent højere frugtbarhed og for mændenes vedkommende var det 47 procent, blot ved at spise fiskeretter mindst et par gange om ugen.


Resultaterne er så entydige, at man ikke bør sidde anbefalingerne om mere fisk og skaldyr overhørigt, men istedet øge indtaget, hvis familien skal forøges med et eller flere medlemmer.


Du kan læse hele artiklen på Forskning.no herKilde: Forskning.no og Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Granly Diesel A/S
North Sea Ship Agency
Thyborøn Trawlbinderi
Kynde og Toft
MarineServicen - Hanstholm - Thyborøn
AS SCAN
TSR Electronic
Daconet
Thyborøn Havn