AS SCAN

Mens vi venter på tobissen!

Udgivet af FiskerForum den 03-04-2018 · info@fiskerforum.dk

Mens vi venter på tobissen!

Mens vi venter på tobissen!

Ovenstående er ikke bare titlen på en bog som udkom først i 80’erne, om fiskeriet – men også lige nu en ret aktuel situation for de skibe, som har valgt at deltage i tobisfiskeriet 2018.

FiskerForum har været i kontakt med flere skibe, som valgte at stævne ud omkring påsken for at kunne deltage i tobisfiskeriet helt fra starten. Skibene er fordelt over det meste af havet, og det forlyder, at der skulle være seks større både længere vestover, samt flere kystnære både som har forsøgt sig de sidste dage.

Men udmeldingerne fra hverken nær, eller fjern er ikke alt for gyldne her fra starten. At tobissen lader vente på sig har flere mulige forklaringer.

Temperatur og strøm
Temperaturen i Nordsøen er - i forhold til fiskeriets start sidste år - meget lave grundet den noget koldere, og længere vinter. I øjeblikket ligger temperaturen og svinger mellem 3 – 4,5 grader fra de vestligste pladser til de mere kystnære pladser. Da tobisfiskeriet startede i 2017 var temperaturen i havet helt oppe på 7 grader. Dette er en markant forskel i forhold til situationen lige nu, forklarer flere af de fiskeskippere, som FiskerForum har været i kontakt med.

Samtidig er vi meget tæt på fuldmåne, hvilket medfører, at strømmen løber ret kraftig i havet, som igen har indflydelse på fiskeriet. Kombinationen af kulde og kraftig strøm sætter dermed fiskeriet under pres.

Flere af skibene, som FiskerForum har været i kontakt med, stævner nu mod havn, og afventer en bedring i situationen.

Vi følger udviklingen tæt her på FiskerForum, og vil løbende opdatere om den forhåbentlig positive udvikling i de næste uger.
As Scan
Bue Net
Atlantic Shipping
Kynde og Toft
Thyborøn Havns Fiskeriforening
Dofita
AS SCAN
Quiksling - Water Rescue
TSR Electronic
Hvide Sande Havn