3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Bornholmske kystfiskere tager på inspirations-tur til London

Udgivet af FiskerForum den 23-03-2018 · info@fiskerforum.dk

Bornholmske kystfiskere tager på inspirations-tur til London. Foto: Billingsgate Farm Market - Fotograf: Boisen

Bornholmske kystfiskere tager på inspirations-tur til London. Foto: Billingsgate Farm Market - Fotograf: Boisen

Måske et voveligt foretagne, vil nogen måske mene, efter britiske fiskere i de sidste par dage aktivt og voldsomt har protesteret og aktioneret mod den aftalte EU-overgangsordning med Storbritannien, der har udskudt briternes endelige EU-exit med nogle år.

Men bornholmske fiskere, har tidligere stået på mere gyngende grund end den de mødte i London. For målet helligere midlet, som man siger. For her var det nødvendigt for de seks danske kystfiskerne, sammen med biolog og studieturleder Thorkil Boisen, at komme på denne ekskursion, hvor den direkte handel og omsætning af fisk til forbrugeren, kom under lup.


Flere af de bornholmske fiskere har i flere år været med i den danske del af HavFriskFisk-konceptet, hvor én enkelt fisker Claus Stenmann Hansen, både har været ophavsmand og med helt fra starten. Et koncept hvor man på hjemmesiden HavFriskFisk.dk tilmelder sig en SMS-tjeneste. De interesserede fiske-købere, får derefter tilsendt en SMS-besked med angivelse af tid og sted samt hvad der bliver landet på den enkelte Havn. Et koncept der er blevet særdeles godt modtaget af forbrugerne, men hvor flere kystfiskere nu ønsker at tage dét skridtet videre, med at udvide HavfriskFisk med abonnementskasser, hvor kunderne på forhånd kan bestille deres fisk.


Trods studie-turens noget stramme program, hvor fiskerne sent onsdag nat landede i Gatwick lufthavnen i London. Var man allerede oppe igen tidligt torsdag, for at besøge Englands største fiskemarked (Billingsgate Farm Market). Det blev efterfulgt at et besøg på »Hackney City Farm) med Theresa Douthwright fra Soleshare, der forklarede om distributionen af frisk fisk fra Kent og Cornwall, direkte ud til kunderne.


Undervejs blev det også til lidt praktisk arbejde, på et fiskeevent på Hackney City Farm, hvor kunderne kunne lære at flå og fileterer en fisk. Fredag blev det til et møde med Caroline Bennett fra Sole of Discretion, som distribuerer fisk fra Devon til direkte kunder i London.


Så alt imens LBC sendte live fra fiskernes oprør og protester på én af englands største floder The Thames, der løber forbi The English Parliament, Westminster Abey og Big Ben. Så har de bornholmske kystfiskere afsluttede et tre-dages projekt og studietur til London, ledet af Bornholms Landbrug og finansieret af Fødevareministeriet, som et EU-projekt.


Løsningerne og mulighederne har været mange undervejs og indtrykkene fra turen, flugtede fuldstændigt med kystfiskernes ønske om, at udvide den ellers gode sæson om sommeren, hvor salget af HavFriskFisk går strygende over rælingen, men hvor vinterens udfordringer med lav omsætning over kajen, nu søges udvidet og suppleret med et abonnements-system til kunderne.


Det bliver spændende at følge kystfiskerne fremover. Der nu med en god potion oplevelser og en masse inspiration, har ry for hurtigt at handle og reagerer på forretningsideér.


Se videoen af »The Fishmongers« herKilde: Thorkild Boisen og Claus Stenmann Hansen
FiskerForum.dk

As Scan
Fiskerforum.com Media Info
Frydendahl Fiskenet
Avance
Karstensens Skibsværft A/S
Øster Hurup Båd-& Garnhandel
Kirk Larsen
Thyborøn Skibs & Motor.
Vonin
Scandfish