AS SCAN

Loddesæsonen er kommet lovende fra start på Island

Udgivet af FiskerForum den 12-01-2018 · info@fiskerforum.dk

Loddesæsonen er kommet lovende fra start på Island

Loddesæsonen er kommet lovende fra start på Island

Det islandske fiskefartøj »Venus« NS 150 landede i sin hjemhavn Vopnafjörður forleden, med en fuld last af lodde om bord.

Fiskene blev fanget på den østlige kant af Langanes Bank, så loddesæsonen ser ud til at være kommet rigtig godt fra start. »Vi sejlede fra Reykjavík den 3. januar og begyndte at fiske ud for Vestfjordene. Vi havde nogle enkelte slæb der, men størrelsen var ikke god, så vi fortsatte til Langanes,« fortæller en optimistisk skipper Gudlaugur Jónsson, der alligevel går med 2800 tons ombord.


Han fortæller videre, »Vi har haft tre dage på fiskefeltet øst for Langanes, hvor der ikke har været meget at komme efter. Det lykkedes alligevel, trods ringe udsigter, at hente næsten fuld last hjem i forholdsvis få slæb. »Venus« er lige blevet færdige med at pumpe fisken i land og er allerede klar til næste tur, ud på feltet for at fange flere lodde,« fortæller en oplagt skipper Gudlaugur Jónsson i en kommentar til fiskeriet.


Viking er fortsat på lodde-pladsen ud for islandske NordØstkyst og det forventes at fartøjet lander i Vopnafjörður senere.Kilde: HP Grandi
FiskerForum.dk

Bue Net
Atlantic Fair 2019 - UK
Scandfish
Lemvig Maskin- & Køleteknik
North Sea Ship Agency
Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste
Thyborøn Havn
Nordic Marine Oil A/S
Piet Brouwer elektrotechniek
Dansk Energi Raadgivning