AS SCAN

Verdens største pelagiske fiskefabrik bygges på Færøerne

Udgivet af FiskerForum den 09-01-2018 · info@fiskerforum.dk

Verdens største pelagiske fiskefabrik bygges på Færøerne   Foto: byggeriet - Vardin - Skaginn 3X

Verdens største pelagiske fiskefabrik bygges på Færøerne Foto: byggeriet - Vardin - Skaginn 3X

I junidagene efter den færøske fiskeindustri på Suduroy nedbrændte til grunden, havde Bogi Jacobsen CEO fra Vardin Pelagic, store overvejelser omkring opførelsen af en ny fabrik, med behørig skelen til andre og måske bedre løsninger omkring produktionen.

Da Vardin Pelagic´s fiskefabrik stod færdig tilbage i 2012, var det dengang det mest avancerede forarbejdningsanlæg i verden, opført af den islandske producent Skaginn 3X. De fik igen mulighed for at byde ind på en helt ny fabrik. Men inden skulle forventningerne afstemmes med medlemmerne / kunderne, men selv med disse briller på, blev det igen Skaginn 3X som vandt opførelsen af den nye fabrik, på den nedbrændte fabriksgrund på Suduroy.


Fabrikken bliver i følge den færøske CEO, en fabrik der vil få en produktionskapacitet på ca. 1300 tons pr. dag, med mulighed for at udvide til 1700 tons om dagen, hvis det viser sig nødvendigt.


Kontrakten er da også den største i Skaginn 3X historie, fortæller Ingólfur Árnason som CEO ved Skaginn 3X, »Det er en uvurderlig accept af arbejdet udført af vores tekniker team, der nu for anden gang har vundet den kæmpestore entreprise.«


Skaginn 3X havde sidste år haft installationen af Eskja Pelagiske, men også kontrakt på det første »Onboard« automatiske pelagiske anlæg på et skib og nu her sidst med Vardin Pelagic, er der sat nogle afgørende milepæle i firmaets historie.


Den nye fabrik er en total løsning for den pelagiske industri, med et kraftigt miljøhensyn samt yderst effektiv og rentabel produktion med øget fokus på kvalitet og kontrol.Kilde: Intrafisk og Vardin.fo
FiskerForum.dk

As Scan
VMS Group
AS SCAN
Seatech
Skagen Skipperskole
SeaMaster
Pon Power
Ejgil Knudsen
VMS Group
Scandfish