3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Hollændere starter rødspætteeventyr i Thyborøn

Udgivet af FiskerForum den 13-09-2017 · info@fiskerforum.dk

Hollændere starter rødspætteeventyr i Thyborøn  Foto: Neerlandia er én af de største producenter af fladfisk i Holland.

Hollændere starter rødspætteeventyr i Thyborøn Foto: Neerlandia er én af de største producenter af fladfisk i Holland.

Navnet på den kommende fiskeindustri på sydhalevej i Thyborøn, er Royal Norden Seafood der satser på at være i gang allerede i næste måned, oplyser dagbladet Holstebro - Struer.

Bygningerne på Sydhalevej i Thyborøn har tidligere været anvendt som fiskefabrik, men har de seneste fire år stået tomt, fortæller Anton Bro, direktør for Thyborøn Invest til avisen, men fortæller samtidig, at kølerummene i den gamle fiskefabrik, alle har været lejet ud.


Investfirmaet fra Thyborøn skyder med en ejerandel på 30 procent, gang i forretningen, der allerede har investeret i nye maskiner for seks millioner kroner. Derudover forventer de hollandske ejere sammen med den lokale investor, at bruge yderligere et større beløb på at istandsætte og klargøre lokalerne til den kommende filet-produktion.


De første fileter skal skæres i oktober måned


Der bliver derfor arbejdet næsten dag og nat i bygningerne, for at gøre produktionen klar, så visionen om en rødspætteproduktion i Thyborøn kan blive en realitet.


De tre hollandske ejere, er foruden Thyborøn Invest, Jacob De Berg fra Romkes Seafood og Juriaan Romkes fra Neerlandia Urk samt Albert Wentinus Dekens.


Fiskefabrikken Neerlandia, Urk i Holland drives og ejes i dag af Juriaan Romkes far, som for nuværende opkøber og producerer fisk fra Thyborøn. Men en lang transportvej mellem Urk og Thyborøn, har fremskyndet planerne om at etablere en egentlig produktion af rødspættefileter i den vestjyske havneby.


Der er da også allerede lavet aftale med den største og ældste fiskerivirksomhed i Urk, Neerlandia, om at virksomheden aftager alle fileterne fra Thyborøn og står for den videre forarbejdning og videresalget ud til det øvrige Europa.Kilde: Dagbladet Holstebro
FiskerForum.dk

VMS Group
As Scan
Avance
Simrad a Kongsberg Company
Vonin
Karstensens Skibsværft A/S
Thyborøn Trawlbinderi
Kynde og Toft
Quiksling - Water Rescue
Landbobanken