AS SCAN

Islandsk trawler har fået Tornado trawlskovle

Udgivet af FiskerForum den 14-07-2017 · info@fiskerforum.dk

Islandsk trawler har fået Tornado trawlskovle  Foto: nye Tornado trawlskovle på 11 m2 - Vónin

Islandsk trawler har fået Tornado trawlskovle Foto: nye Tornado trawlskovle på 11 m2 - Vónin

Det er den islandske trawler »Hoffell« SU 80, der netop har skiftet til Vonin´s trawlskovle i serien Tornado.

Som så mange andre pelagiske trawlere har islandske »Hoffell« også skiftet til de nye pelagiske trawlskovle fra Vónin, der sælges under navnet Tornado.


Som Tornado-navnet antyder, er disse trawlskovle meget hårdføre og kraftige, hvilket har medført at den godt 68 meter lange islandske trawler »Hoffell«, har kunnet gå en størrelse ned i skovle. Hele 2,8 m2 ned, så de nye Tornado skovle nu måler 11 m2 istedet for 13,8 m2 som de tidligere og gamle skovle gjorde.


Skipper Bergur Einarsson ombord på »Hoffell« kommenterer det nye indkøb med, at skovlene stadig har en god spredningskraft, sammenlignet med de gamle og de er rigget i midterstillingen både på for- og bagside.


På spørgsmålet, om der var noget ved de nye Tornado-skovle, som han ikke var tilfreds med, kom svaret promte, »nej. tværtimod, så viser Birgir Runar Saemundssons video det rigtig godt. Trawlskovlene sættes forbavsende let og de spreder pænt når de rammer vandet,« slutter en tilfreds skipper ombord på »Hoffell«.


Det islandske fartøj bruger Vónin´s pelagisk trawl på 2016 meter i fiskeriet efter blåhvilling. Du kan se Birgir Runar Saemundssons video herunder.Kilde. Vónin
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Bue Net
Hvide Sande Skibssmedie
Stenbjerg Net
As Scan
Hvide Sande Shipyard, Steel and Service
Karstensens Skibsværft A/S
Hanstholm Samlecentral
Tor-Mo Trawl ApS
VestjyskBANK