AS SCAN

Viste du at rejeskaller kan sænke blodtrykket

Udgivet af FiskerForum den 11-05-2017 · info@fiskerforum.dk

Viste du at rejeskaller kan sænke blodtrykket  Foto: rejer - FiskerForum.dk

Viste du at rejeskaller kan sænke blodtrykket Foto: rejer - FiskerForum.dk

Et generelt udsmid af rejeskaller i industrien, er måske vendt. For istedet for at være overflødigt affald, er det nu blevet til en ren guldgruppe for rejeindustrien. Noget de fleste nok ikke havde drømt om.

Men fakta er, skriver Forskning.no på sin hjemmeside, at en ny rapport fra de Canadiske Sundhedsmyndigheder, har ændret praksis mht. bortsmidning af rejeskaller. Specielt efter Marealis har fået godkendt sine kliniske forsøg, der har fundet et aktivt stof i rejeskallerne, som har en positiv effekt på blodtrykket og samtidig er godt for hjertet.


Det er det Nordnorske bioteknologiske firma Marealis der arbejder med udvikling, dokumentation og kommercialiseringen af Systolite®, som er et naturligt blodtrykssænkende kosttilskud, baseret på de aktive stoffer i rejeskaller. Virkningen er den samme som man kender fra andre udmærkede blodtryksdæmpende medicin, men bare uden de samme bivirkninger.


»Fordelen med kosttilskuddet er at det fremstilles af naturlige råstoffer af høj kvalitet, og at ingredienserne kan spores,« fortæller Jaran Rauø der er daglig leder af Marealis.


Ti års forskning bærer nu frugt


For 10 år siden skrev Nofima-forskeren Asbjørn Gildberg en videnskabelig rapport, som understøttede at peptider, små kæder af aminosyrer, som i udtræk fra rejeskaller, havde en blodtrykssænkende effekt. Dette er nu blevet bekræftet af Canadiske sundhedsmyndigheder, der også har forsket i stoffet fra rejeskallerne. De Canadiske myndigheder fandt at produktet er sikkert i brug og et naturprodukt, helt uden kendte bivirkninger. En oplysning som absolut falder i god jord hos norske Marealis, der i ti år har ofret op i nærheden af 35 millioner norske kroner på kliniske forsøg, for at skaffe tilstrækkelig dokumentation for produktets virkningsgrad. Det betyder i bedste fald en betydelig værdistigning og åbne kommercielle muligheder i markedet og for industrien. Med myndighederenes godkendelse, kan de nu sende produktet ud i handlen.


Du kan læse hele artiklen i Forskning.no her (norsk)Kilde: Forskning.no
FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
Bue Net
Ejgil Knudsen
MarineServicen - Hanstholm - Thyborøn
Hanstholm Samlecentral
Erik Høgh-Sørensen (DF)
Dansk Energi Raadgivning
North Sea Ship Agency
Tor-Mo Trawl ApS
Frydendahl Fiskenet