3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Slettestrand fik sin første trækutter i 15 år

Udgivet af FiskerForum den 21-04-2017 · info@fiskerforum.dk

Slettestrand fik sin første trækutter i 15 år. Foto : H.Hansen

Slettestrand fik sin første trækutter i 15 år. Foto : H.Hansen

Flere end 100 mennesker var mødt op på værftet på Slettestrand 31. marts, da den første trækutter i 15 år der blevet navngivet.

- Det er en stor dag, det er helt eventyrligt. At få lov til at slutte min fiskekarriere som jeg startede, da jeg var fjorten år, på denne måde med sådan en båd her, det er da fantastisk. Nu er det op til os selv. Nu er fiskekvoterne der, og priserne er der, og båden er der, så er det op til os, sagde fiskeskipper Karsten Nielsen ifølge TV 2 Nord, da hans nye båd blev navngivet.

Træ har sine fordele
Bådens skrog er bygget af træ, og selvom træbåde måske lyder gammeldags, så har de klare fordele til kystfiskeri. Den nye kutter blev døbt “Kakani III af Thorup Strand”. Det er bådebygger Peter Madsbøll fra Slettestrand som har forestået arbejdet med den nye båd. Den har kostet syv millioner kroner at bygge.

Kutteren har plads til en besætning på tre til fire mand. Planen er, at der de kommende år skal bygges ti nye kuttere på Slettestrand.

Den nye kutter har været et år undervejs, og det er første gang i ti år, at bådebyggeren fra Slettestrand laver en båd til fiskeri. Der er dog ikke blevet bygget træbåde på bådbyggeriet siden 2002.
Fiskerforum.com Media Info
Granly Diesel A/S
Vest-El Aps
Fiskeriskolen Thyborøn
Nordic Marine Oil A/S
Vonin
Skagen Skipperskole
Bredgaard Bådeværft Aps
AS SCAN
Hirtshals Havn