AS SCAN

BREXIT: 40 procent af dansk fiskeris indtjening truet

Udgivet af FiskerForum den 19-04-2017 · info@fiskerforum.dk

BREXIT: 40 procent af dansk fiskeris indtjening truet. Foto : Phil

BREXIT: 40 procent af dansk fiskeris indtjening truet. Foto : Phil

Storbritanniens planlægger i forbindelse med Brexit at lukke for adgang til deres farvand for fiskefartøjer fra andre lande - heriblandt Danmark.

For dansk fiskeri kan beslutningen blive meget alvorlig. 40 procent af dansk fiskeris indtjening kommer nemlig fra fiskeri i britisk farvand via kvoteaftaler i EU, skriver TV 2.

Historiske rettigheder
Striden kan nu ende hos domstolene i Haag. Myndigheder i Danmark nemlig gransket arkiverne og fundet ud af, at Danmark forsat skal have ret til at fiske i de britiske farvande af historiske årsager.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) siger til den britiske avis The Guardian, at danske fiskere har historisk set fisket over hele Nordsøen. Den fælles fiskeripolitik i EU har reguleret dette, baseret på historiske rettigheder for at bevare vores fælles bestande, der ikke følger økonomiske zoner.

Køber ikke argument
De britiske fiskere har længe proklameret, at de har lidt under den fælles europæiske fiskeripolitik. Et argument som Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, ikke køber:

- De britiske fiskere er ikke blevet frataget noget. Storbritannien har indgået i fællesskabet siden 1973, og fordelingsnøglen fiskerettighederne er fordelt efter, blev man enige om i 1983, og den har været gældende siden, siger han til TV 2.

- 40 procent af dansk fiskeri er i britisk farvand, så det har stor betydning. Det, der for alvor betyder noget for os, er, at vi bevarer status quo, siger Svend-Erik Andersen videre.

Kilde: TV 2
Fiskerforum.com Media Info
Fiskerforum.com Media Info
Gedhus Consult
VMS Group
Skagen Skipperskole
Hvide Sande Skibssmedie
AS SCAN
Tor-Mo Trawl ApS
Dofita
Fiskeriskolen Thyborøn