AS SCAN

Dansk rederi køber gamle »Gitte Henning« tilbage til Danmark

Udgivet af FiskerForum den 28-03-2017 · info@fiskerforum.dk

Dansk rederi køber gamle »Gitte Henning« tilbage til Danmark  Foto: D95 »Veronica« - PmrA

Dansk rederi køber gamle »Gitte Henning« tilbage til Danmark Foto: D95 »Veronica« - PmrA

Hvis stand-up komikeren Uffe Holm fra TV2 Reklame, skulle præcisere hvilken »Gitte Henning« i rækken vi taler om, ville han helt sikkert sige som i tv2 reklamespottet, »Nej den anden - ikke den anden, men den anden anden«, for Rederiet Gitte Henning har som bekendt haft indtil flere fartøjer siden 2000.

Men et er sikkert, for knapt 17 år siden stævnede en helt ny L 349 »Gitte Henning« ud fra Karstensens Skibsværft i Skagen og den blev siden solgt og har indtil for nyligt fisket under irsk flag for rederiet Atlantic Dawn Group.


Det irske pelagiske fiskeriselskab har de sidste to måneder haft en løbende dialog igang om salget af D95 »Veronica«, til rederiet P/R Asbjørn i Hirtshals.


Fridi Petur Magnussen, der til dagligt sejler HG 265 »Asbjørn« fortæller til FiskerForum, at handlen nu er gået i orden og den tidligere »Gitte Henning« nu ligger i tørdokken ved Karstensens Skibsværft. Her bliver den overhalet inden tobissæsonen går igang i næste uge. Værftet har lovet at være færdige på fredag, hvorefter den nyindkøbte HG 63 »Junior« som skibet kommer til at hedde under dansk flag og nummer, sejler til Hirtshals for at blive rigget til tobisfiskeriet. Det bliver også lige til en tur rundt Norge for at få det sidste udstyr ombord.


Derefter hedder destinationen Doggerbanke og det mere end 30.000 km2 store sandbundsområde i Nordsøen, hvor den lille tobis især holder til.


Atlantic Dawn råder over 3 pelagiske fartøjer, hvoraf de nu har solgt D95 »Veronica«. Efter planen har de bestilt en nybygning og når den er leveret sælges de to sidste fartøjer, hvorefter endnu en nybygning ser dagens lys. Det irske rederi vil fremover kun fiske med to pelagiske fartøjer.


Strategien hos det danske rederi P/R Asbjørn, er ligeledes et fiskeri med kun to både der fremover skal fiske egne kvoter.


Hvis papirerne går i orden og certifikatet samt fiskeri-licensen ligeledes hurtigt »svømmer« igennem systemet, håber Fridi Petur Magnussen at skibet kan sejle fra Karstensens Skibsværft allerede på fredag, så man kan tage hul på en forhåbentligt fantastisk tobis sæson.En tobis sæson vi ikke har set magen til længe.
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
VMS Group
Westdiesel
Karstensens Skibsværft A/S
As Scan
Øster Hurup Båd-& Garnhandel
Bredgaard Bådeværft Aps
Atlantic Shipping
Simrad a Kongsberg Company
Tor-Mo Trawl ApS