AS SCAN

Island tredobler sin lodde kvote

Udgivet af FiskerForum den 17-02-2017 · info@fiskerforum.dk

Island tredobler sin lodde kvote  Foto: Venus og det nyeste skib i HB Grandi flåden Vikingur - HB Grandi

Island tredobler sin lodde kvote Foto: Venus og det nyeste skib i HB Grandi flåden Vikingur - HB Grandi

På baggrund af dårligt ustadigt vejr og sammenpresset havis omkring prøvefiskeriet efter lodde i starten af januar 2017, iværksatte man et nyt prøvefiskeri mellem den 3. og den 11. februar og udfra dette fiskeri har den Islandske minister for fiskeri nu besluttet at hæve kvoten til det tredobbelte.

Islands minister for fiskeriet har besluttet, for sæsonen 2017 at øge loddekvoten til 299.000 tons, hvoraf 196,000 tons går til den islandske flåde.


Ministeren for Fiskeri har besluttet at øge denne sæsons lodde kvote til 299.000 tons, hvoraf ca. 196.000 tons går til den islandske flåde. Det store Islandske fiskeri HB Grandi har 18% af den islandske loddekvote, hvor 5,3 procent af kvoten er tildelt specifikt eller omkring 10.000 ton. Det islandske Fiskeri HB GrandiR17;s andel bliver 33,423 tons.


Dette er væsentligt højere end kvoten som Havforskningsinstituttet havde anbefalet den 25. januar i år, hvor anbefalingen kun lød på 57.000 tons. Men grundet ydre forhold som vejret og havisen, fik man iværksat endnu en ekspedition og måling af loddebestanden. Denne faldt noget mere heldig ud, da prøvefiskeriet her indikerede en bestand på 815.000 tons.


Korrigeret for usikkerheder og for prædation af torsk, kuller og sej, er Havforskningsinstituttets rådgivning nu ændret til 299.000 tons.


Ifølge lederen af HB Grandis Pelagic division Gardar Svavarsson, vil en stor del af kvoten blive benyttet i rognproduktionen, der normalt starter i slutningen af februar og varer til begyndelsen af marts. Samtidig nævner den islandske leder, at situationen for tiden er uoverskuelig, med en kørende strejke mellem fiskerne og rederne, der nu har varet i næsten to måneder og med usikre markedsvilkår. Prisen på fiskemel og -olie er faldende og salg af frossen fisk til det østeuropæiske marked, har også vanskelige vilkår, pga. det lukkede russiske marked. Men der er stor efterspørgsel rognprodukter til det japanske marked, hvor lagrene er lave, hvilket giver en forholdsvis høj pris på rogn, sluttede Gardar Svavarsson.Kilde: HP Grandi og UndercurrentNews
FiskerForum.dk

VMS Group
Granly Diesel A/S
Hanstholm Elektronik
Frydendahl Fiskenet
West Ship
LAG Fyn
Hvide Sande Havn
VMS Group
Thyborøn Trawldoor
Thyborøn Trawlbinderi