3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Nybygning fra Karstensens Skibsværft er navngivet og leveret

Udgivet af FiskerForum den 18-08-2017 · info@fiskerforum.dk

Nybygning fra Karstensens Skibsværft er navngivet og leveret  Foto. FR 249 »Grateful« -  Karstensens Skibsværft

Nybygning fra Karstensens Skibsværft er navngivet og leveret Foto. FR 249 »Grateful« - Karstensens Skibsværft

Nybygning nummer 435 »Grateful« blev navngivet og overdraget til ejerne Eshcol Fishing Co Ltd (familien Whyte) i Fraserburgh Skotland den 15. juli 2017 på Karstensen Skibsværft A/S i Skagen.

I det sene efterår 2016, ankom det knapt 70 meter lange skrog til »Grateful« fra det polske værft Nauta Shipyard i Gdansk, til det nordjyske værft.


Whyte-familien har tidligere drevet det 64 meter lange fartøj »Forever Grateful«, som sidste år blev solgt til Norge og efterfølgende blev omdøbt til »Trygvason«. Det nye fartøj »Grateful«, vil følge det skotske rederies traditionelle pelagiske trawlfiskeri efter makrel og sild. Et fiskeri som familien Whyte har en lang historie og erfaring med. En histore der strækker sig tilbage til William Andrews bedstefar, der i begyndelsen af 1900´erne fiskede med det mindre kystfartøj »Excelsior« FR 887.


Seniorerne i det skotske fiskeriselskab, William (Senior) og Andrew Whyte, har ledet familievirksomheden i mere end tre årtier, men har nu overdraget driften og opgaven til næste generation med William Whyte (Junior) som skipper, mens Nathan og Aaron Whyte samt svigersønnen Derek Cardno har andre opgaver ombord på skibet.


Den skotske familie har sammen med værftet i Skagen haft et fortrinligt godt samarbejde igennem årene, efter rederiet havde fået foretaget den første større renovering af familiens fartøj tilbage i 1983. Et tæt sammenhold og sammenarbejde der naturligt har udviklet sig til også at omfatte nybygningen »Grateful«. Et samarbejde, der har omfattet alt fra skibets design til tekniske specifikationer samt fartøjets øvrige arrangementer. Men med et Hovedfokus i processen der i prioriteret rækkefølge har været en optimering af besætningens forhold, med arbejde og fremfor alt sikkerhed samt komfort. Ligeledes har opgaven været en forbedring af fangsthåndterings- og lagerfaciliteterne ombord samt en driftsmæssig effektivisering, med en efterfølgende reduktion af brændstofforbruget.


Det hele flot koblet til det smukt designet fartøj »Grateful« FR 249, der fremover vil bryde bølgerne ud for den skotske havneby Fraserburgh i Skotland.FiskerForum.dk

As Scan
Fiskerforum.com Media Info
Landbobanken
Bælternes Fiskeriforening
Thyborøn Trawldoor
North Sea Ship Agency
Dofita
Thyborøn Trawlbinderi
Granly Diesel A/S
Frydendahl Fiskenet