Besøg vores mobil side
 .

Ombygning forbedre Læsø skippers velbefindende

Udgivet af FiskerForum den 22-02-2014 · info@fiskerforum.dk

Det er dog med et grin, skipper på Betina Kruse, kunne fortælle FiskerForum, at det var alt mulig dårligdom, som et smertende knæ, ømme ben og en ryg, der pludselig begyndte at sinalere, at den også var til sted, der omsatte de alvorlige overvejelser til handling. Et helbred der ikke altid var på toppen og samtidig gjorde at man aldrig var helt oplagt, irriterede fiskeren fra Vesterø. Da man i fiskerfaget, ikke hverken har tid eller råd til, at tage en tur på langs i sofaen.


Bekymringerne er der altid nok af, men nogle af dem kan man bare ikke side overhørigt. Derfor kontaktede Læsø skipperen, sin bekendte, rådgivende Skibsingeniør Ole Christensen fra OC Consult Aps i Hvide Sande, for at diskuterer problemerne med ham. Man har altid selv en idè om, siger Brian Valentine videre, hvad årsagen til de helbredsmæssige skavanker kunne være, og Hummerfiskeren blev da også bekræftet i, at skulle helbreddet have det nødvendige løft, så skulle der kigges lidt på båden.


Komforten om bord skulle forbedres
Sammen med skibsingeniøren Ole Christensen blev der aftalt ændringer, som den lokale smed Østerby Smede og Maskinværksted skulle foretage. Den alle stedsnærværende Flemming Jensen, fra den gamle familiesmedie på Vodbindervej i Østerby, fik med denne opgave, hurtigt sat nogle af firmaets fem smede i arbejde, med alt fra alu svejsningen af det nye toilet og mandskabsrum, som på styrbords side, forlængede styrhuset med en meter bagud mod hækken og hvor smedene, ovenpå det nye mandskabsrum, placerede rulledæmpningstanken, som skulle stabiliserer den knapt 10 meter lange glasfiber kutter fra Fåborg Værft. Det udløste efter en test, 1200 kg ekstra på kølen, som Østerby Smeden satte på, for at opveje ændringerne i ombygningen over dæk.


Brians velvære er betydeligt forbedret efter rulledæmpningen er sat på. Da FiskerForum fangede ham på telefonen, havde Brian Valentin fisket en dags tid ved Anholt og var nu ved sidste slæb, østen for Læsø, to timers sejlads ude ved vragene. Men allerede nu har fiskeren en helt anden fornemmelse i kroppen. ”Når først roen er faldet over en,” fortæller han, ”har jeg hverken dårlige knæ eller ondt i ryggen og heller ikke uro i benene.” Så tilfredsheden med arbejdet og med beslutningen om at få det gjort, har givet fiskeren lysten og energien tilbage til arbejdet på Betina Kruse.


Fiskeriet, på et par dage, har givet 120 kg hummer og små 35 kg tunger når Betina Kruse lander senere i dag. En kutter der i dag ruller langt mindre end tidligere, og som har givet hummerfiskeren fra Østerby på Læsø, mange flere år tilbage at fiske i.


FiskerForum.com

© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia