Besøg vores mobil side
 .
Læs alle Danfish nyheder på FiskerForum.com

Tema DanFish 2011

Vestjysk handelsvirksomhed Pinger Marsvin


I forlĂŚngelse af Frydendahl Gruppens mĂĽlsĂŚtning om innovative og omkostningsbesparende fiskeredskaber, lancerer Frydendahl netop i disse dage firmaets nyeste produktnyhed Fumunda Pingers.

Købmand Mogens Frydendahl udtaler, at firmaet er blevet eneimportør af Fumunda Pingers, til det danske, norske og svenske marked samt til landene omkring Østersøen. Mogens Frydendahl püpeger, at firmaets store forhandlernet samt det faktum, at Frydendahl virksomheden har eksisteret og handlet med fiskeriudstyr siden 1933, selvfølgelig ogsü har vÌret udslagsgivende for Fumundas valg af hovedforhandler til det attraktive nordeuropÌiske marked.

Fumunda Pingers er et australsk udviklet akustisk alarmsystem, som advarer og skrĂŚmmer havpattedyr, som marsvin og delfiner, vĂŚk fra fiskenet og ruser. Systemmet har vist sig sĂŚrdeles effektivt. Helt op til 90% reduktion i uhensigtsmĂŚssig fangst af bl.a. delfiner og mindre hvaler. Man regner med at omkring 300.000 havpattedyr ĂĽrligt vikles ind i forskellige fangstredskaber. Fumunda har intensiveret forskningen af en Pinger alarm mod sĂŚler, som forventes klar indenfor den nĂŚrmeste fremtid.

Fordelene ved Fumunda Pingers er utallige; De skræmmer havpattedyrene væk. De reducerer både tid og omkostninger til reparation af garn og net for fiskerne. De hindre ligeledes fisketab, som følge af ødelagte fangstredskaber og net samt deraf følgende ringere fangstmuligheder. Og som salgschef Ole Dissing så ganske rigtigt konkluderer, så kan fordelene sammenfattes til følgende: ”alle vinder med en pinger”!

Igennem en grundig research og markeds- og produkt undersøgelse, af udbuddet af Pingere, er valget truffet ud fra økonomiske og kvalitetsmÌssige betragtninger. Fumunda Pingers er en robust og gennemtestet alarm. Den udsender 10 Khz signal med 4 sekunders mellemrum og med en varighed pü 300ms samt et lydtryks niveau pü 132 dB gør at den er uhyre effektiv. Som den eneste kendte model pü markedet, kan man udskifte batterierne, süledes levetiden forlÌnges betydeligt. VÌgten er minimal og med en ydre diameter pü kun 46 mm samt en lÌngde pü 152 mm er det en konstruktion der kan placeres pü de fleste net og garn. Fumunda Pingers overholder büde den EuropÌiske standard EC 812/2004 samt den amerikanske standard NMFS.

Kontrolchef Mik Jensen fra Fiskeridirektoratet udtaler at man i forhold til EU forordningen har udarbejdet national bekendtgørelse, som omfatter fartøjer pü 12 m og derover. Maksimale afstandskrav mellem Pinger langs garnet er 455 m, med minimum en akustisk alarm i hver ende af garnet. Lovbekendtgørelsen nr. 978 med virkning fra 15. marts 2011 til ophør 15. marts 2013 kan findes pü Fiskeridirektoratets hjemmeside.

Sydvestjysk Fiskeriforening ved formand Jesper Juul Larsen har stor forstüelse for de akustiske alarmers berettigelse pü markedet, süledes druknedød undgüs for marsvin. Foreningen tilbyder at modtage bestilling af Pingere og derefter foretage samlet indkøb pü medlemmernes vegne.
I firmaet glæder man sig allerede over den store efterspørgsel og er klar til at imødekomme alle henvendelser, da man medio juni er lagerførende af Fumunda Pingers. Som det afslutningsvis lyder fra Mogens Frydendahl, holder deres motto stadigvæk: ”Frydendahl kender forholdene til bunds”!

Kilde: Fiskerforum


DanFish International

12. - 14. oktober 2011

Aalborg Kongres & Kultur Center

Europa Plads 4, DK-9000 Aalborg

Kontakt


Åbningstider

Ons. 12. oktober: 10.00 - 17.00

Tor. 13. oktober: 10.00 - 17.00

Fre. 14. oktober: 10.00 - 16.00


Âť Standplan (pdf fil)

Âť Seminarer og workshops

Âť Udstillerliste


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia