Besøg vores mobil side
 .

Regeringen dropper næsten al sandsugning i Øresund

Udgivet af FiskerForum den 14-11-2018 · info@fiskerforum.dk

Kystfiskere kan i disse dage klappe ekstra meget i hænderne, sammen med politikere, forskere og flere grønne organisationer over beslutningen om stop for sandsugning i Øresund, fra Øresundsbroen og op til farvandet mellem Gilleleje og Kullen i sverige.

Årtiers kamp er vundet, dog med en undtagelse og det er på Lappegrunden, hvor Regeringen ikke har villet røre ved allerede indgåede aftaler.


Det har fået hænderne ned og til tastaturet hos FSK (Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri), der i utvetydige vendinger gør politikerne opmærksomme på, at der ifølge loven, for Staten ligger en opportun mulighed for at trække tilladelser tilbage, hvis det skønnes nødvendigt af hensynet til beskytte af naturen eller fiskeriet. Og FSK mener videre, at siden regeringen nu mener, at Øresund er så unikt at det skal beskyttes, hvorfor så lade ødelæggelserne fortsætte?


Derfor opfordre FSK både myndigheder og råstofbranchen til at gå i dialog om et fuldt stop for al sandsugning i Øresund. Hellere i dag end i 2025.


Se også TV2Lorrys indslag om stoppet herkilde: FSK
FiskerForum.dk


Regeringen dropper næsten al sandsugning i Øresund - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik