Besøg vores mobil side
 .

Polsk værft har fået ordre på to svenske pelagiske fartøjer

Udgivet af FiskerForum den 23-02-2018 · info@fiskerforum.dk

Det er Nauta Shiprepair Yard i Polen der netop har underskrevet to kontrakter om bygning af delvist udrustede fisketrawlere.

Begge fartøjer er bestilt af det danske værft Karstensens Skibsværft A/S i Skagen, og Nauta har nu tolv fiskefartøjer i ordrebogen, der skal bygges til danske, norske, svenske og britiske rederier.


Seneste ordre er de 49.95 meter lange og 13.20 meter bredde trawlere BR11;488 pelagiske fartøjer, som det svenske selskab Torönland Fiskeri har bestilt ved Karstensen Skibsværft A/S.


De to nye fartøjer vil drive et trawlfiskeri efter industrifisk, som brisling i Østersøen og tobis i Nordsøen. Fangster der leveres til fiskemelsproduktion ved FF Skagen. Ligeledes vil man fange Nordsø-sild og makrel, som landes som konsum til forarbejdning ved Skagerak Pelagic i Skagen.


Den svenske familie Ahlströn, der ejer de letgenkendelige og meget flotte orangefarvede fartøjer, Tor-Ön og Torland, solgte for nylig deres to ældre trawlere, bygget tilbage i 2000, til et russisk selskab med base på Ruslands største Ø Sakhalin, hvor de fremover skal fiske omkring Kuril-øerne, Nordøst for Japan.


Nauta Shiprepair Yard har samarbejdet med Karstensens Skibsværft A/S, siden åbningen af R03;R03;Nauta´s Nybygningsafdeling i Gdansk i september 2013. Hidtil har Skagen værftet bestilt 19 nybygninger, hvoraf 13 fartøjer allerede er færdigleveret.


Det polske værft Nauta Shiprepair Yard har mere end 85 års erfaring med design og byggeri af fartøjer. Det er siden opstarten blevet til mere end 500 fartøjer ialt. 


Kilde: Nauta Shiprepair Yard
FiskerForum.dk


Polsk værft har fået ordre på to svenske pelagiske fartøjer - del gerne


© 2018 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia