Besøg vores mobil side
 .

Per Sandberg er ikke længere Norges Fiskeriminister

Udgivet af FiskerForum den 14-08-2018 · info@fiskerforum.dk

I Weekenden blev det klart, at den nu afgående fiskeriminister, havde forbrudt sig på flere sikkerhedsmæssige regler, over flere måneder, efter både rejer til Iran, Rusland og Kina.

Den norske Statsminister Erna solberg havde ellers i en lang periode holdt hånden over sin Fiskeriminister, men har over den sidste uges tid, i takt med nye oplysninger blev gravet frem af pressen, gået fra at have fortsat tillid til sin minister, til ikke længere have det. Sandberg´s afgang betegnes nu som en rigtig beslutning og uundgåelig, enten Fiskeriministeren ville det eller ej.


Den norske avis Aftenposten skriver at det var udslagsgivende for Sandberg´s afgang:  • at Sandberg brød den interne sikkerhedsinstruks, ved at tage en tjenestetelefon med til Kina og derefter bruge den i to måneder efterfølgende, uden at fortælle det til PST (Politiets Sikkerhedstjeneste) som man skal.

  • at Sandberg bevist havde undladt at informerer statsministerens kontor om den kontroversielle Iran-rejse med kæresten, den norsk-iranske Bahareh Letnes (28 år).


Overtrædelser, som fra centralt hold betegnes som værende af en sådan beskaffenhed, at fiskeriministerens afgang var uundgåelig.


Mandag klokken 13.00 blev næstformanden for det norske Fremskridtsparti og Fiskeriminister Per Sandberg, så en ministertitel fattigere og ifølge en pressemeddelese, kort efter fra Fremskridtspartiet, også et næstformandsskab fattigere.


Ny Fiskeriminister bliver Harald Tom Nesvik (Frp)


Istedet kunne statsminister Erna Solberg, efter et ekstraordinært Statsråd, udnævne Harald Tom Nesvik (52 år) som ny Fiskeriminister. Nesvik sad i norske Storting for Fremskridtspartiet fra 1997 til 2017, hvor han var parlamentarisk leder de sidste par år. Nesvik kommer fra en stilling som kommunikationschef for brøndbådsselskabet Sølvtrans i Ålesund. Ligeledes bestrider Nesvik posten som bestyrelsesmedlem i modforskningsinstituttet Nofima, der er delvist ejet af staten og som arbejder med forsknig og udvikling indenfor akvakultur, fiskeri og fødevare.


Det er således en yderst kompetent afløser, med stor faglig indsigt og viden om fiskeriet, der nu sætter sig i stolen efter Per Sandberg.Kilde: Aftenposten.no
FiskerForum.dk


Per Sandberg er ikke længere Norges Fiskeriminister - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik