Besøg vores mobil side
 .

Nyt Internationalt forskningscenter for antibiotika-resistens

Udgivet af FiskerForum den 20-11-2018 · info@fiskerforum.dk

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby underskriver i dag på et møde i Seattle USA en aftale, der skal gøre Danmark til centrum for et nyt stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens.

Danmark tager dermed et vigtigt skridt i det internationale samarbejde med at dæmme op for problemer med antibiotikaresistens.


Det sker, når sundhedsminister Ellen Trane Nørby senere i dag underskriver en erklæring, der skal gøre Danmark til centrum for et nyt stort international videns – og forskningscenter med den foreløbige titel »The International Centre for Interdisciplinary Solutions on AMR«. Målet er, at centeret på sigt vil komme til at have mellem 400 og 500 hundrede ansatte i Danmark.


»Antibiotikaresistens er en af de største trusler mod folkesundheden. Allerede i dag dør omkring 33.000 europæerne hvert år af infektioner med bakterier, der har udviklet resistens mod antibiotika. På globalt plan anslår WHO en vækst til 10 millioner mennesker årligt i 2025 og dermed flere end der dør af cancer. Den udvikling skal vi have vendt gennem et internationalt samarbejde. Derfor er jeg meget glad for og stolt over, at Danmark nu bliver centrum for et stort nyt internationalt videns – og forskningscenter, der skal arbejde med af finde de nye, konkrete løsninger, det på et område, hvor Danmark er et foregangsland,« siger sundhedsmister Ellen Trane Nørby.


Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tilføjer, »De resistente bakterier kender ikke grænser. Danmark er internationalt anerkendt for vores arbejde med antibiotikaresistens både hos mennesker og husdyr. Derfor vil det være godt med et nyt center i Danmark. Det giver os endnu bedre muligheder for i fremtiden at forblive førende på området i takt med, at topforskere kommer til Danmark for at arbejde med den store udfordring.«


»Antibiotikaresistens er et enormt problem ikke mindst for udviklingslandene. Denne problematik vil være en vigtig del af det fremtidige centers aktiviteter,« understreger udviklingsminister Ulla Tørnæs.


»Vi skal gøre en forskel for flest mulige,« udtaler Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers, »Antibiotikaresistens er en kæmpe samfunds-udfordring, der berører rigtig mange mennesker i hele verden. Derfor er det rigtig godt, at vi samarbejder på tværs af landegrænser om det her. I Danmark er vi allerede langt fremme inden for forskningen på området. Den viden skal vi dele og udvikle sammen med eksperter fra hele verden.«


Underskrivelsen af erklæringen kommer på baggrund af længevarende drøftelser med blandt andre Verdensbanken om grundlaget for og placeringen af det fælles, internationale videnscenter.


Du kan læse hele nyheden herKilde: Miljø- og Fødevareministeriet
Fiskerforum.dk


Nyt Internationalt forskningscenter for antibiotika-resistens - del gerne


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik